Közélet

Férfinapot tartottak a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai + FOTÓK

Férfinapot tartottak a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai + FOTÓK

2016. május 20., péntek
Férfinapot tartottak a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai + FOTÓK
fiu_nap56_gs

A jó hangulatú esemény egyben nyárköszöntő is volt, és azt célozta, hogy a résztvevők kölcsönösen odafigyeljenek egymásra, közösséggé kovácsolódjanak.

Férfinappal kedveskedett nyugdíjasklubjainak pénteken a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület.

Kothencz János,

a L.É.T. alapítója és vezetője a SZEGEDma.hu-nak elmondta, a lakótelepen élő emberekért vállalt önkéntes közösségi mozgalom immár három nyugdíjasklubbal büszkélkedhet. Ezeknek a kluboknak a tagjait és az egyesület tevékenysége iránt érdeklődőket is szívesen látták a Csongor téri központban, és csaknem 200 nyugdíjas vett részt az ünnepségen, mely többek között azt a célt szolgálta, hogy a hölgyek megköszönjék a házastársaiktól, élettársaiktól kapott gondoskodást, törődést, figyelmet és szeretetet. „Az ilyen alkalmaink azért különösen kedvesek a szívünknek, mert hozzájárulnak, hogy kölcsönösen odafigyeljünk egymásra, és mindenki átélhesse a valahová tartozás vágyának beteljesülését. A férfinapunk egyúttal nyárköszöntő is volt az idén, készültünk a L.É.T. Egyesület nyári, a szépkorúakat is érintő. programjaira. Nyugdíjasaink nemrég jöttek haza egy emlékezetes és jól sikerült kirándulásról, melynek képanyagát bemutatták a rendezvényen, és természetesen megosztották egymással a legkedvesebb emlékeket is. Rövid köszöntő beszédek hangzottak el, majd táncos-beszélgetős mulatság vette kezdetét” – foglalta össze Kothencz János, aki hozzáfűzte, a L.É.T. nyugdíjasklubjainak tevékenysége a lakótelepi emberekért vállalt önkéntes mozgalom egyik legnemesebb megtestesülése. A nyugdíjasklubok rendezvényei ígérete szerint a jövőben is azt kívánják elérni, hogy minél több ember közösségre találhasson. A nemzetközi férfinapot egyébként először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Az esemény ezt követően nagy elismertséget kapott a férfiaktól világszerte, az Amerikai Egyesült Államokból, Európából, Afrikából, Ázsiából egyaránt. Magyarországon 2009-től szerveznek ehhez köthető rendezvényeket. A férfinap célja többek között az, hogy a fiúk és férfiak egészségére hívja fel a figyelmet, és hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget. Ez egy olyan alkalom is, mely hangsúlyozza a férfiak hozzájárulását a családhoz, a házassághoz, a gyerekekkel való törődéshez, valamint elismeri a közösségben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.