Közélet

Hajléktalanokat költöztetnének Újszegedre?

Hajléktalanokat költöztetnének Újszegedre?

2016. február 26., péntek
Hajléktalanokat költöztetnének Újszegedre?
hathaz001kf

A körzet képviselője megerősítette a hírt, hogy folytak tárgyalások az Indóház téren működő hajléktalanszálló kertvárosba költöztetéséről, de mindenképp el szeretné ezt kerülni.

A SZEGEDma.hu információi szerint felmerült, hogy az Indóház téri átmeneti hajléktalanszállót - melynek épülete katasztrofális állapotban van - az újszegedi Hatházakhoz költöztetnék át. A Tiszától nem messze, kertvárosias környezetben található egykori munkáslakások egy része magántulajdonban, másik része IKV-kézben van. A közbiztonság és a rengeteg szemét miatt már eddig is rengeteg lakossági panasz volt a környéken, melynek közelében egyébként nemcsak családi házak találhatók, de több óvoda és iskola is működik, illetve olyan kedvelt kirándulóhelyek, mint a csillagvizsgáló vagy a füvészkert, melyeket sokan kerékpárral vagy akár gyalogosan keresnek fel. Az Újszegeden ezen a részén élők joggal tartanak az áttelepítés következményeitől, az abból következő esetleges újabb problémáktól. Megkérdeztük az illetékeseket, van-e okuk a félelemre. "Egyelőre intézkedés még nem történt ez ügyben. Vagy úgy kell felújítani az Indóház téri épületet, hogy megfeleljen az ott lakóknak, vagy valóban át kell költöztetni őket valahová. Konkrét terv, döntés még nem született, de folyamatosan azon dolgozunk Szeged város és a kistérségi társulás vezetésével, hogy valamilyen érdemi lépés történjen" - nyilatkozta lapunknak a hajléktalanszállót fenntartó Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény főigazgatója,

Zsótér Ágnes

, aki szerint "álhír", hogy már tudnák, pontosan hová költöztetik a hajléktalanokat.

Joób Márton

, az érintett újszegedi körzet MSZP-s városi képviselője, a szociális bizottság elnöke ennél többet tud, ő megerősítette, valóban komolyan felmerült az a lehetőség, hogy az átmeneti szálló Újszegedre, a kertvárosi övezetbe kerül. "Ez egy terv volt, de jómagam jeleztem, semmiképpen sem szeretném, ha Újszegedre, egy jól szituált kertvárosi részbe hajléktalanokat költöztetnének. Arra kértem a városvezetést, hogy keressünk más alkalmas helyeket, jelenleg ezek vizsgálata folyik" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak. Portálunk azon kérdésére, hogy tiltakozna-e, ha mégis az említett terv valósulna meg, azt válaszolta: semmiképpen sem szeretné, ha erre szükség lenne. Információink szerint az Indóház téren működő hajléktalanszállón több mint harminc főnek biztosítanak szállást 2-4-6-13 ágyas szobákban. Elsősorban Szeged és kistérségéből fogadnak rászorulókat. Az ügy fejleményeiről természetesen beszámolunk!

Fotógalériánk az újszegedi Hatházak és az Indóház téri hajléktalanszálló jelenlegi állapotát mutatja.

Újszegeden kaphatnak új szállást a hajléktalanok, de mit szólnak ehhez az ott lakók? KLIKK: http://szegedma.hu/?p=612497

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.