Közélet

Jövő keddre ötpárti egyeztetést hívott össze a honvédelmi miniszter

Jövő keddre ötpárti egyeztetést hívott össze a honvédelmi miniszter

2016. január 5., kedd
Jövő keddre ötpárti egyeztetést hívott össze a honvédelmi miniszter

A megváltozott biztonságpolitikai kihívások megvitatására jövő keddre ötpárti egyeztetést hívott össze Simicskó István honvédelmi miniszter a Honvédelmi Minisztériumba - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

A közleményben felidézték, a tárcavezető korábban már utalt arra: "gyors döntésekre, hatékony végrehajtásra van szükség" annak érdekében, hogy fenntartsuk és tovább erősítsük az ország biztonságát. Mindezekért időszerű áttekinteni, hogy a Magyar Honvédség feladatrendszerére vonatkozó - jelenleg hatályos - jogszabályi keretek megfelelő lehetőséget biztosítanak-e a megváltozott biztonságpolitikai kihívások hatékony kezelésére - tették hozzá.

Simicskó István

a múlt héten az MTI-nek adott interjújában beszélt arról, hogy több fontos honvédelmi kérdésben, például a különleges jogrendi szabályozás áttekintésében és az önkéntes tartalékos rendszer továbbépítéséről ötpárti egyeztetéseket tartana a jövőben. A miniszter szerint át kell tekinteni, az alaptörvény különleges jogrendi része kellő mozgásteret és lehetőséget ad-e arra, hogy a biztonságot növelni tudják. Úgy véli, érdemes elgondolkodni azon, hogy terrorveszély elhárításában milyen jogszabályi keretek között segíthet a Magyar Honvédség, és milyen jogszabályi módosítások szükségesek, amelyek feljogosítják a katonákat a terrorhelyzet kezelésére békeidőszakban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.