Közélet

Ungár Pétert beválasztották az Európai Zöld Párt elnökségébe

Ungár Pétert beválasztották az Európai Zöld Párt elnökségébe

2015. november 15., vasárnap
Ungár Pétert beválasztották az Európai Zöld Párt elnökségébe

Ungár Pétert, az LMP nemzetközi titkárát beválasztották az Európai Zöld Párt elnökségébe - közölte Schiffer András, az LMP társelnöke vasárnap az MTI-vel.

Schiffer András

telefonon elmondta: a zöld párt Franciaországban, Lyonban tartotta a tanácskozással egybekötött tisztújítását, ahol öt évre választották meg az elnökséget.

Ungár Péter

egyébként önkormányzati képviselő is, a II. kerületi testületben foglal helyet. A tanácskozáson téma volt egyebek mellett az örmény holokauszt, a párizsi klímakonferencia, valamint a migráció is. Schiffer András a fentiekkel kapcsolatban elmondta: határozatot fogadtak el, amely szerint nem szabad beengedni a klímakonferenciára azokat a globális, "klímabűnöző" nagyvállalatokat, amelyek nyomást gyakorolhatnak a tanácskozásra. Szólt arról is, hogy az LMP nem szavazta meg azt a határozatot, amely a migrációs krízissel foglalkozik, mert a zöld párt állásfoglalása csak a menekültekről beszél, migránsokról nem és nem kezelte a súlyuknak megfelelően a biztonsági szempontokat. Szavai szerint a kétnapos egyeztetésre rányomta a bélyegét a pénteki párizsi merénylet, ezért több tanácskozási pontot is töröltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.