Közélet

Sokakat érint a hadigondozásról szóló törvény módosítása

Sokakat érint a hadigondozásról szóló törvény módosítása

2015. szeptember 22., kedd
Sokakat érint a hadigondozásról szóló törvény módosítása

A hadigondozásról szóló törvény módosítása megteremtette annak a lehetőségét, hogy a járási hivatalok anyagi támogatást állapíthassanak meg a volt hadiárváknak, volt hadigyámoltaknak és a volt hadigondozottaknak, akik korábban jogosultak voltak hadigondozotti ellátásra, de azt megszüntették vagy politikai okokból be sem nyújtották kérelmüket.

A törvény módosítását követően több mint 300 kérelmet nyújtottak be az ügyfelek a Makói Járási Hivatalhoz. A kérelmek közel 90 százalékának elbírálása már megtörtént. A makói

Kurusa Ilona

az egyike azoknak, akik a Makói Járási Hivatalnál adta be a kérelmét. Azt követően döntött így, hogy a Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetségének Makói Csoportjánál meghallgatta a járási hivatal által tartott tájékoztatót a jogszabály-változás adta lehetőségről. A szeptember 4-én benyújtott kérelmet a hatóság azóta elbírálta, és a meghozott határozat szerint október 1-től ebben, a havonta 8500 forintot jelentő járadékban részesül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.