Közélet

Migránsok tették tönkre a fóliasátrat Szentmihályon + FOTÓK

Migránsok tették tönkre a fóliasátrat Szentmihályon + FOTÓK

2015. augusztus 28., péntek
Migránsok tették tönkre a fóliasátrat Szentmihályon + FOTÓK
szentmihaly_foliasator06kf

Az illegális migránsok még hálózati elosztót is vittek mobiltelefonjaik töltéséhez. Hónapok óta gondot okoz a földeken okozott kár.

Szeged-Szentmihály határában járunk, ez már a kiskertek övezete. A terület nincs bekerítve, de a művelt földek, a fóliasátor egyértelműen jelzik, hogy magánterületről van szó, illetékteleneknek keresni valójuk nincs itt. Nemcsak a paprikás fóliában, hanem a környékbeli kukoricásban, napraforgó földeken. „A napokban történt az eset, valószínűleg szerdán hajnali órákban” – mondta a családjával mezőgazdaságból élő hölgy, a földjükön zajló legutóbbi illegális határátlépők okozta kárról. „Nap, mint nap károkat okoznak, mióta megkezdődött a migráció. A KPE csövet száz méteres szakaszon, három helyen átvágták, a fóliából is nem egy ponton kihasítottak, a csapokat széttörték, a mikroszórófejeket letörték” – panaszolta a SZEGEDma hírportálnak. „Gyakran ötven-hatvan fős csoportok járnak erre, mert könnyen el tudnak rejtőzni a környéken. Többször bebújtak a fóliába, ahol lehet egyéb üzleti dolgokat is lebonyolítottak. Valószínűleg az embercsempészek is használták, mert a külföldi aprópénzek mellett magyar energiaitalos dobozokat, gyorséttermi zacskókat is összegyűjtöttünk. Sokszor nem is érdekelte őket, hogy mi ott vagyunk” – nyilatkozta a hölgy portálunknak. „A férjem talált egy hat csatlakozós hálózati elosztót is a fóliánál, valószínűleg telefontöltésre használták. Mivel az öntözőrendszer elektromos, így a fóliasátorból tudtak hozzá lopni áramot is” – magyarázta. Olvasta Nógrádi Tibor szórólapját, ezért tartotta fontosnak a rendőrség és lapunk értesítését. A kár, mint elmondta még nem összesítették, de bíznak abban, hogy az őket ért veszteséget megtérítik. A kitaposott paprika egy részét már újraültették, de termése valószínűleg még nem lesz az idén.

"Többször bebújtak a fóliába... Sokszor nem is érdekelte őket, hogy mi ott vagyunk"

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.