Közélet

Bálázógép gyulladt ki Algyőn, egy ember megsérült

Bálázógép gyulladt ki Algyőn, egy ember megsérült

2015. július 17., péntek
Bálázógép gyulladt ki Algyőn, egy ember megsérült

Csütörtökön is főként tűzesetekhez riasztották a megye katasztrófavédelmi egységeit. Egy mezőgazdasági gép égett Algyőn, Mórahalmon pedig egy tanya tetőszerkezete égett le - áll a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Egy tanya tetőszerkezete égett csütörtökön délelőtt Kömpöc településén. A bejelentést követő percekben a kisteleki és a szegedi hivatásos egységek, valamint a csólyospálosi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az egységek két vízsugárral, légzőkészülékben végezték az oltást. A tűzben az ingatlan tulajdonosa nem sérült meg, de a felújított tanyaépület teljes tetőszerkezete leégett. Bálázógépben keletkezett tűz csütörtökön délután, Algyő közelében. A szegedi egységet riasztotta a műveletirányítási központ. A tűzoltók a körbálázót azonnal lekapcsolták az erőgépről, majd megkezdték a beavatkozást. Egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, melyek a környezetet nem veszélyeztették. A gép kezelője másodfokú égési sérüléseket szenvedett, a mentőszolgálat kórházba szállította. Egy személyautó motortere füstölt a délutáni órákban Szeged belvárosában. A rendőrök kezdték meg, majd a tűzoltók vették át a mentést. Egy vízsugárral hűtötték vissza a járművet, utasai közül senki sem sérült meg. Fűnyírás közben sérült meg egy gázvezeték Mórahalmon. A mórahalmi önkéntes tűzoltók és a szegedi hivatásos egység végezte a műszaki mentést. A tűzoltók helyszíni biztosítása mellett a gázszolgáltató szakemberei elzárták a gázt, majd megkezdték a három bár nyomású vezeték helyreállítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.