Közélet

Makóra érkezik a megyei munkáltatói road show

Makóra érkezik a megyei munkáltatói road show

2015. június 2., kedd
Makóra érkezik a megyei munkáltatói road show

A hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését támogató TÁMOP1.1.2-, illetve az „Ifjúsági garancia” elnevezésű GINOP5.2.1 programokról megyei munkáltatói road show keretében tájékoztatják a foglalkoztatókat minden járási székhely településen a járási foglalkoztatási osztályok munkatársai. Két, aktuálisan elérhető, foglalkoztatást segítő támogatási programra hívja fel a megyei cégek, vállalkozások figyelmét a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Az uniós pályázati források a munkáltatók számára kedvező feltételek mellet segítik olyan személyek esetében a foglalkoztatás bővítését, akik munkaerő piaci szempontok szerint kedvezőtlenebb helyzetben vannak.

A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság 2015. február 25-ei ülésén elfogadta a TÁMOP 1.1.2-11/1-2012-0001 kiemelt projekt akciótervének módosítását, amely alapján a programot 2015. október 31. napjáig meghosszabbították. A projekt célja a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedésének segítése, személyre szabott, a helyi munkaerő-piaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal és támogatásokkal. Emellett 2015. január 1-től elindult a GINOP 5.2.1-14 „Ifjúsági Garancia” elnevezésű kiemelt program, amely a 15-24 év közötti, se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalok foglalkoztatását, továbbtanulását kívánja elősegíteni. Csongrád megyét érintően a projekt keretében felhasználható forrás összege összesen 1,362 Mrd forint, amely keretösszeget mintegy 1370 fiatal támogatására kívánunk fordítani. A rendelkezésre álló források lehívását, a foglalkoztatottak bevonását a Járási Hivatalok foglalkoztatási osztályai koordinálják. A maximális felhasználás érdekében, járásonként adnak tájékoztatást a hivatal munkatársai a TÁMOP 1.1.2, és a GINOP 5.2.1 kínálta lehetőségekről, amelyek közvetlenül a munkáltatónak nyújtanak támogatást.

A rendelkezésre álló források felhasználásának módjai például:

· foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás · bérköltség támogatás · vállalkozóvá válást elősegítő támogatás · lakhatási támogatás · képzés · mentori és humán szolgáltatás A megyei roadshow keretében részletes tájékoztatást nyújtanak a szakemberek ezért levélben fordultak a vállalkozókhoz, hogy minél többen tájékozódhassanak a támogatott foglalkoztatási lehetőségekről. A munkáltatói road show következő állomásán, 2015. június 4-én, csütörtökön 10:00 órai kezdettel a Makói Járási Hivatal Foglalkoztatási osztályának előadótermében (6900 Makó, Deák Ferenc u. 6.) várják az érdeklődőket. A rendezvényeken köszöntőt mond

Juhász Tünde

kormánymegbízott, valamint Makó város polgármestere,

Farkas Éva Erzsébet

. A kedvező foglalkoztatási lehetőségekről a Makói Járási Hivatal foglalkoztatási osztályvezetője,

Budai László

tart előadást az érdeklődőknek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.