Közélet

Jenei Györgyné kapta Bordány Díszpolgári címét

Jenei Györgyné kapta Bordány Díszpolgári címét

2015. május 26., kedd
Jenei Györgyné kapta Bordány Díszpolgári címét
bordany_atado

Hagyományosan minden évben Pünkösd alkalmával rendezik meg a Bordányi Falunapok rendezvénysorozat. A kétnapos ünnepségsorozat kezdetén Tanács Gábor polgármester és B. Nagy László országgyűlési képviselő megnyitóját és köszöntőjét követően adták át a települési elismeréseket, azaz a Bordány Községért emlékérmeket és a Díszpolgári címet is.

A képviselő-testület minden évben elismeri azokat a személyeket, akik a település fejlődését meghatározó közéleti, közösségi, gazdasági életében nyújtott kiemelkedő munkát végeznek. 2015-ben a testület „Bordány Községért” emlékérmet adományozott

Gyuris Istvánné

nyugdíjas részére, a helyi közszolgálati szféra elismert képviselőjének. A kisgyermekek „Marcsi nénije” több, mint húsz éven át dolgozott az óvodában, dajkaként segítette az óvónők munkáját a kisgyerekek nevelésében, gondozásában, 2013. májusától nyugdíjas. Szintén emlékérmet vehetett át

Bálintné Gyuris Ágnes

pedagógus, aki a helyi civil szféra elismert képviselője. Több számítástechnikai tanfolyam szervezője, az egyházközségi képviselő-testület tagja, hitoktatói feladatokat látott el, rendezvények, programok szervezője, résztvevője. Az egyházközségi családcsoportnak a családjával együtt tagja. A Karitász-csoport segítője, a Bordányi Napló Egyházi gondolatok rovatának szerkesztője. Bordány Nagyközség Önkormányzati Képviselőtestülete Bordány Községért Emlékérmet adományozott Lukács Tibor őstermelő részére is, aki a helyi gazdasági szféra egyik elismert képviselője. Saját gazdaságában kezdett dolgozni, először őszibarackot és sárgadinnyét termelt. Tíz éve foglalkozik földieper termeléssel, jelenleg két hektár területen fóliában nyolc fajta eper érik, a koraitól kezdve, körülbelül másfél hónapon keresztül. E finom gyümölcsöt nemcsak a hazai, nagybani piacokon tudja értékesíteni, külföldről is jönnek hozzá vásárolni. Gazdaságában több helybelinek biztosít munkát és bevételt. A bordányi eper megismerése érdekében termékbemutatókon, rendezvényeken vesz részt. Bordány Nagyközség Alpolgármesterének méltatása alább olvasható! "Bordány Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete 2015-ben Jenei Györgyné részére Díszpolgári Címet adományozott Bordány községért nyújtott kimagasló közéleti és a településhez kötődő példamutató tevékenységének elismeréseként. Jenei Györgyné Nagy Zsuzsanna könyvelő, a település legújabb díszpolgára Üllésen született, férjével 1970-ben kötöttek házasságot, három gyermekük és egy unokájuk van. Tizenkét évig vezette a kerámia szakkört, ez idő alatt sokan kaptak kedvet saját alkotások készítéséhez. A nyári napközis táborokban kerámia foglalkozásokat tartott. 2009-ben vezetésével megalakult a helyi Karitász csoport, melynek jelenleg 16 tagja van. Ezt a kis közösséget önzetlenül, szeretettel vezeti. A segítségnyújtás körében adományokat (élelmiszer, ruházat, bútor, háztartási eszköz, építőanyag) gyűjtenek, melyeket ünnepek idején, illetve szükség szerint eljuttatnak a segítségre szorulókhoz. Felkeresik az átmeneti, vagy tartósan bajba jutottakat, rendszeresen látogatják a Ruzsai Szociális otthon lakóit. Savanyúságot és lekvár készítenek, az adventi vásáron saját készítésű tárgyakat értékesítenek; a kapott pénzből tüzelőt, élelmiszert vásárolnak és osztanak ki. A nyári hittantáborban a résztvevők ellátásában segítenek. Gyógyszervásárláshoz, útiköltséghez azonnali pénztámogatásról döntenek. Pályázat útján 2 család részére kályhát vásároltak, egy beteg gyermeket nevelő család tanyája felújításában tevékenykedtek. A település lakói ismerik a csoport tevékenységét, kéréseikkel Zsuzsit rendszeresen megkeresik. Sokrétű tevékenységéért Bordány Kultúrájáért elismerést, valamint Bordány Községért Emlékérmet 2000-ben és 2010-ben kapott. Nagyközségünk minden lakója nevében ezúton is gratulálunk a díjazottaknak" - írja az alpolgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.