Közélet

Varga: megérett a helyzet a felminősítésre

Varga: megérett a helyzet a felminősítésre

2015. március 20., péntek
Varga: megérett a helyzet a felminősítésre

Varga Mihály szerint megérett a helyzet arra, hogy a hitelminősítők felminősítsék Magyarországot, az elmúlt években ugyanis a folyó fizetési mérleg masszív többletet mutat, az államháztartási hiány évek óta 3 százalék alatt van, az ország növekedésében pozitív változás következett be, és a foglalkoztatás is folyamatosan bővül. A nemzetgazdasági miniszter erről pénteken Budapesten beszélt.

A HBLF (Hungarian Business Leaders Forum ) által megrendezett XVI. Pénzügyi Csúcstalálkozón

Varga Mihály

azt is megemlítette, hogy a tervek szerint még ebben a kormányzati ciklusban az egyszámjegyű szja mellett, az áfa 27 százalékos kulcsa is csökkenhet. A kormány egyelőre nem változtat az idei 2,5 százalékos növekedési prognózisán - mondta a miniszter, ugyanakkor hozzátette, hogy a tartósan alacsony olajárak segítik a magyar gazdasági növekedést, és akár fél százalékponttal is "eltéríthetik" az előzetesen várt ütemtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.