Közélet

Országgyűlés: két órán át interpellálhatnak a képviselők

Országgyűlés: két órán át interpellálhatnak a képviselők

2015. március 2., hétfő
Országgyűlés: két órán át interpellálhatnak a képviselők

Az Országgyűlés mai ülésén kezdi alkalmazni a házelnök javaslata alapján elfogadott új munkarendjét, miszerint a képviselők két órán keresztül interpellálhatják a kabinetet, majd előkészíthetik a keddre tervezett szavazásokat.

A Ház 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdi ülését, majd

Varga Szimeon

bolgár nemzetiségi szószóló - a házszabálytól történő eltéréssel - kétperces beszédben mutathatja be a bolgár tavaszváró hagyományt. Ezt követően hangozhatnak el az interpellációk, amelyekre az új munkarend alapján csak kéthetente, de a korábbinál kétszer hosszabban kerül majd sor. Az azonnali kérdések és válaszok órája után a képviselők a második ülésnapon elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseit és összegző módosító javaslatit tárgyalják. Így egyebek mellett utoljára fejthetik ki véleményüket a kormány azon javaslatáról, amely harminc évig titkosítaná a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy részét. Az Országgyűlés a héten csütörtökig ülésezik, majd a következő hétfőn egy alig néhány órás ülést tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.