Közélet

Ujhelyi a turizmusért felelős EP-munkacsoport vezetője lett

Ujhelyi a turizmusért felelős EP-munkacsoport vezetője lett

2015. február 3., kedd
Ujhelyi a turizmusért felelős EP-munkacsoport vezetője lett
ujhelyi_istvan01_gs

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselőt válaszották meg kedden az EP közlekedési és turisztikai bizottságában a turizmusért felelős munkacsoport vezetőjévé - tudatta a politikus irodája.

A munkacsoportban 19 EP-képviselő kapott helyet,

Ujhelyi

pedig arra tett javaslatot hogy a szakpolitikusok közösen értékeljék ki a 2011-es, utolsó turisztikai jelentés óta az ágazatot érintő eseményeket, egyúttal felügyeljék aktívabban és szorosabban a többi parlamenti szakbizottság turizmust is érintő munkáját. "Alapvető fontosságú, hogy az európai közösség kiemelten kezelje a turizmust, amely szinte az egyetlen olyan ágazat, amely a gazdasági válság ellenére is bővülni tudott" - húzta alá a politikus, emlékeztetve: egyes mérések alapján a világ GDP-jének kilenc, az európai közösség GDP-jének pedig öt százalékát ez a szektor termeli, s emellett csaknem húszmillió európai munkahelyet biztosít. Ujhelyi egységes európai turisztikai marketing, "brand" megteremtését is szorgalmazta, s úgy vélte, hogy jobban fel kellene térképezni az unión kívülről, főleg Ázsiából érkező turisták igényeit. Az MSZP-s politikus, az EP szociáldemokrata frakciója magyar küldöttségének vezetője az EP, az Európai Bizottság és a szektor közötti szorosabb együttműködés előmozdítása érdekében különleges partnerség létrehozását kezdeményezte. Ujhelyi István a turizmus magyarországi helyzetével kapcsolatban kiemelte: sajnálatos, hogy az Orbán-kabinet az idei költségvetésben a korábbi összeg töredékét különítette csak el turisztikai célokra és az uniós forrásokat sem használják fel kellő mértékben a szükséges marketingre. A politikus egyúttal segítséget ajánlott ezen a téren a kabinetnek, ám egyúttal arra kérte a kormányt, hogy vegye komolyan a turizmus kérdését, s a jövőben a szektort érintő döntéseknél kérje ki az érintettek véleményét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.