Közélet

ÁNTSZ: két településen egészségtelen a levegő

ÁNTSZ: két településen egészségtelen a levegő

2015. február 14., szombat
ÁNTSZ: két településen egészségtelen a levegő

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt egészségtelen a Sajó-völgyben Putnok és Sajószentpéter levegő-egészségügyi helyzete - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombat este az MTI-vel.

Az említett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területen az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhettek, a betegek panaszai súlyosbodhattak, az asztmásoknak szükséges lehetett az egyéni védőeszköz használata - írták. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a szálló por miatti légszennyezettség további kilenc városban - Budapest, Vác, Dunaújváros, Szolnok, Szeged, Debrecen, Miskolc, Oszlár, Kazincbarcika - is meghaladta az egészségügyi határértéket. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a levegőminőség javulása nem várható az érintett térségekben - írta az ÁNTSZ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.