Közélet

Közfeladatot ellátó személyekké váltak a gyermekjogi képviselők

Közfeladatot ellátó személyekké váltak a gyermekjogi képviselők

2015. január 6., kedd
Közfeladatot ellátó személyekké váltak a gyermekjogi képviselők

Közfeladatot ellátó személynek minősítették és a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjaivá tették az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ gyermekjogi képviselőit január 1-jével.

Erről a központ kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t. A gyermekjogi képviselők jelzőrendszeri taggá válása elengedhetetlen a gyermekvédelmi rendszerben, hiszen olyan információk, panaszok juthatnak el hozzájuk, amelyek egyedülálló lehetőséget biztosítanak a gyermekek jogainak érvényre juttatásában - fejti ki a központ. Hangsúlyozzák, hogy a gyermekjogi képviselők a nevelésbe vétel előtt az elhelyezési tárgyaláson képviselik a gyermekek érdekeit, majd a gyermekek közvetlen gondozásának ellenőrzését és nevelési felügyeletét végzik, ami indokolttá teszi a közfeladatot ellátó személlyé tételüket és így fokozott büntetőjogi védelmüket. Tájékoztatásuk szerint szintén az év elején hatályba lépett változtatás, hogy a nevelésbe vételi határozatban januártól kötelező feltüntetni a gyermekjogi képviselők elérhetőségeit is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.