Közélet

Sikeresen zárult a képviselők képzése Szegeden is

Sikeresen zárult a képviselők képzése Szegeden is

2014. december 2., kedd
Sikeresen zárult a képviselők képzése Szegeden is
DSCF2452

Kistelek, Mórahalom, Csongrád és Szentes után december 1-én tartották Szegeden az önkormányzati képviselők képzését.

Mint ahogy már korábban beszámoltunk, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló hatályos jogszabály alapján az újonnan megválasztott önkormányzati képviselők számára kötelező egy olyan oktatáson való részvétel, ahol a képviselői jogok és kötelezettségek mellett betekintést nyernek az önkormányzati feladatok, valamint a gazdálkodás témaköreibe is. A szegedi képzést

Szendi-Stenger Hajnalka

, és

Morócza Zsófia

, a Belügyminisztérium Önkormányzati Módszertani Főosztályának előadói tartották. A Csongrád Megyei Kormányhivatal által a járásszékhely városokban szervezett képzéseken az önkormányzati törvény értelmében a polgármestereknek, valamint a nem képviselő bizottsági tagoknak nem volt kötelező a részvétel, azonban a részvétel számukra is biztosított volt. A szegedi előadási nap volt a legnagyobb létszámú képzés, a megye 405 önkormányzati képviselője közül 104-en választották ezt az időpontot. A kötelező képzés utolsó két helyszínén, Makón és Hódmezővásárhelyen várják az oktató kollégák a résztvevőket 9 órai kezdettel, melynek pontos dátuma és helyszíne a következő: December 3., Makó: Makó Város Polgármesteri Hivatal, (Széchenyi tér 22.) December 8., Hódmezővásárhely: Hódmezővásárhely Polgármesteri Hivatal Házasságkötő terme (Kossuth tér 1.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.