Közélet

Költözik a járási hivatal Makón

Költözik a járási hivatal Makón

2014. november 3., hétfő
Költözik a járási hivatal Makón
mako_varoshaza

Két héten belül már a Városháza épületében érhetik el az állami és az önkormányzati szolgáltatásokat a makói és a környékbeli polgárok.

A Hollósy Kornélia utcából ugyanis odaköltözik a Járási Hivatal, így a két közigazgatási szerv hamarosan együtt szolgálja a helyi közösséget, és az ügyfeleket. Jelenleg a városháza épületének belső takarítása, tisztasági festése folyik, e nélkül ugyanis alkalmatlan lett volna az ügyintézés befogadására. Ezzel együtt a Makóra tervezett Kormányablak helyszíne is megváltozik: az okmányirodai feladatok ellátásra is alkalmas ügyfélszolgálatot szintén a Városházán alakítják majd ki. A város, a járás és a megye érdekeinek is az felel meg leginkább, ha Makón ismét egy épületben lesznek elérhetők az állami és önkormányzati szolgáltatások, ezért

Farkas Éva

polgármester,

Lázár János

, a térség országgyűlési képviselője és

Juhász Tünde

megyei kormánymegbízott arra a közös elhatározásra jutottak, hogy összeköltöztetik a két különböző feladatot végző hivatalt. Így végre pontot lehet tenni a Járási Hivatalnak jelenleg otthont adó épület használatával kapcsolatos ügy végére. Mint ismeretes, a Hollósy Kornélia utcai ingatlan önkormányzati tulajdonban van, amely EU-s forrásból épült és így 15 éves elidegenítési tilalom alatt áll. Az épület sajnos szűkösnek bizonyult az állami feladatot ellátó hatóságok befogadására és sajnos a helyszűkét orvosló ingatlancserére sincs jogszabályi lehetőség. A mostani döntés arról szól, hogy a Makói Járási Hivatal átköltözik a Városháza épületébe (Makó, Széchenyi tér 22.). Ennek nem csupán az lesz az előnye, hogy egy helyen lesz elérhető mindkét hivatal, hanem tovább fog bővülni a Városháza által nyújtott szolgáltatások száma azáltal, hogy az épületben helyet kapó okmányiroda hamarosan Kormányablakká alakul. Az erre használható, TIOP-3.3.1/A-12/2-2013-0017, kódszámú uniós forrásból megvalósuló fejlesztés keretében 2 fotófülke kerül a makói Városháza épületébe valamint 12 új típusú munkaállomás létesül, amelynél nem csak okmányirodai ügyeket lehet majd intézni, hanem a kormányablakokét is – összesen közel háromszáz félét. Az EU-s pályázat a közszolgáltatásokhoz történő egyenlő hozzáférést garantálja – így a csaknem 20 millió forintos beruházási keretből teljes körűen akadály mentesítik a makói Kormányablakot. A Városháza épületében jelenleg azt az épületrészt festik és takarítják, amelyet már lassan két éve raktárként használtak. Közel két hetes munkával teszik alkalmassá a leromlott állapotú helyiségeket az ügyfélfogadásra, a mindennapi munkavégzésre. Ezt követi majd az informatikai rendszer áttelepítésére, tehát november közepére várható a hivatalos munkakezdés az új helyszínen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.