Közélet

A MASZK Egyesületé a legszebb konyhakert

A MASZK Egyesületé a legszebb konyhakert

2014. november 27., csütörtök
A MASZK Egyesületé a legszebb konyhakert
megallo_kert1

A MASZK Egyesület Megálló közösségi házának közösségi kertje I. helyezett lett a Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom versenyében, a közösségi szervezetek, csoportok kategóriájában. Az első szegedi közösségi kert júniusban indult a Budapesti körúti Megálló - Tarján felett az ég közösségi ház udvarában, jelenleg 11 család gondoz itt kiskertet, az érdeklődés azonban folyamatos, sokan csatlakoznának szívesen a kezdeményezéshez.

A kerttulajdonosok között minden korosztály képviselteti magát, a szülőkkel és nagyszülőkkel együtt gondozzák növényeiket a gyerekek, unokák. Főleg zöldségeket, konyhanövényeket termesztenek, a nyár végi betakarítás időszakában nagy kosarakkal térhettek haza. A parcellák környezetét is szépen kialakították a nyár folyamán: kerti kiülőket, tűzrakó helyet csináltak, a kiskerteket szélforgóval, kis lámpásokkal díszítették, vagy épp madárijesztővel szerelték fel. A kertet meglátogatták már óvodások is a közeli Építő utcai óvodából, akik játékosan ismerkedhettek meg a kertészkedés alapjaival, a különböző zöldségekkel és fűszernövényekkel. Az eltelt hónapok és az új jelentkezők száma bebizonyította: a közösségi kert lehetőséget nyújt arra, hogy a családok, háztartások megtermeljenek a maguk számára többféle zöldségfélét, e mellett nagyon jó kikapcsolódási lehetőséget és közösségi élményt is jelent a Szegeden úttörő szerepet vállaló városi kertészeknek, akik bíznak a folytatásban. A Megálló - Tarján felett az ég közösségi házat a MASZK Egyesület működteti, a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.