Közélet

Ködös-fagyos idő érkezik

Ködös-fagyos idő érkezik

2014. október 27., hétfő
Ködös-fagyos idő érkezik
SZS20141019_oktoberi_kod_002

A keddre várható talajmenti fagy miatt az egész országra, a tartós, sűrű köd miatt pedig tíz megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: az esti, késő esti óráktól a derült vagy gyengén felhős tájakon többfelé lehet talaj menti fagyra számítani. Továbbá főként a Dunától keletre többfelé 2 méteres magasságon is 0 Celsius-fok alatt alakulhat a hőmérséklet. Kiemelték továbbá, hogy az éjszaka többfelé - főként a Dunántúlon és az Alföld egyes részein - képződhet sűrű köd, amely kedden napközben fokozatosan szűnik majd meg. Emiatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint kedden a légmozgás gyenge marad, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.