Közélet

Épületgépészként áll ki a panelfelújítás mellett Sipos Attila

Épületgépészként áll ki a panelfelújítás mellett Sipos Attila

2014. október 8., szerda
Épületgépészként áll ki a panelfelújítás mellett Sipos Attila
sipos_attila01_gs

Kiszámítható jövőt kíván kialakítani az itt élő emberek számára Sipos Attila - az önkormányzati képviselőjelölt a közösségépítést, új munkahelyek teremtését és a panelok épületgépészeti felújítását tartja kiemelt fontosságúnak.

Ugyan az évek alatt rendkívül szép helyet varázsoltak Szegedből, az itteni emberekkel mégsem törődött kellőképp a városvezetés - hangsúlyozta a SZEGEDma.hu-nak

Sipos Attila

. Északi városrész II.-Felsővárosrész-Belvárosrész (14-es körzet) Fidesz-KDNP-L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje hangsúlyozta: munkahely hiányában az egyetemet végzett, értelmiségi rétegnek el kell költöznie, hogy más városban kamatoztathassa tudását, holott a térség egyik legfőbb kiugrási pontjának tartott innováció területén éppen az ő szellemi tőkéjük adhatna új lendületet. Ezen mindenképpen változtatni fog a közgyűlés tagjaként - szögezte le, hozzátéve: ugyanúgy, mint az utóbbi hónapok során, a továbbiakban is napi kapcsolatot tart majd fenn választókörzete lakosságával, mindig minden problémájukkal megtalálhatják majd őt. Kiszámítható jövőt kíván kialakítani az itt élő emberek számára új munkahelyek teremtésének ösztönzésével, terheik csökkentésével és életminőségük javításával. Mindez összhangban áll

Kothencz János

polgármesteri programjával, és - mint kedden Szegeden

Orbán Viktor

miniszterelnök is világossá tette - a kormány támogatását élvezi. Az életminőség javításán - mivel választókörzetének nagy része lakótelepi városrész - a szegedi panelok belső épületgépészti konstrukciójával is segítene, melyet épületgépészként szakmai szemmel is átlát a képviselőjelölt. "Harminc-negyvenéves technológia maradt a szegedi panelok falában a 21. századra. A szellőzőrendszer és az elektromos vezetékek cseréje rendkívül fontos lenne, illetve a liftek rendbetétele is, amely ugyan a szigorú műszaki követelmények miatt szerencsére nem életveszélyes, de rossz állapotú, megérett a cserére. A hőközpontból a házik eljutó csővezetékek is korszerűtlenek, maga a hőközpont is 30-40 éves technológiával működik" - mondta Sipos Attila. A más országokban már jól elterjedt napkollektorok terén sem áll túl jól városunk, zöld beruházásokkal lehetne korszerűsíteni a lakóövezeteket. Hangsúlyozta továbbá: ennek finanszírozása semmiképpen nem terhelheti tovább a lakók közös költségét, uniós forrásokból és akár önkormányzati átvállalással lehetne ezt megoldani. Ismételjük meg a jó hírt: Orbán Viktor is megerősítette, 2015. januárjától várható az új lakótelep-felújítási pályázatok kiírása, melyeknél figyelembe veszik a Kothencz János által gyűjtött tapasztalatokat - Szegednek tehát mindenképpen páratlan esélyt kínál ez a szoros együttműködés. A körzetben lévő magán- és társasházak tekintetében is van bőven tennivaló, ezekre is bőven ráférne a korszerűsítés - tette hozzá. A csatornázásra és infrastrukturális fejlesztésekre további uniós források bevonását tervezné Sipos Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.