Közélet

A lakókkal közösen alakítja programját Pomázi Miklós

A lakókkal közösen alakítja programját Pomázi Miklós

2014. október 6., hétfő
A lakókkal közösen alakítja programját Pomázi Miklós
Bejaras_kothencz_pomazi_garzo04_gs

Folyamatos utcafórumokkal tartja a kapcsolatot az emberekkel Pomázi Miklós, és a feltérképezett problémáik megoldására építi programját a 9-es választókörzetben.

Mint ahogy mindegyik lakótelepi városrészben, az Északi és Rókus városrészt, Franciahögyöt és a Harmónia lakóparkot magában foglaló 9-es választókörzetben is probléma a panelházak régi, elavult belső infrastruktúrája, ami már veszélyes is a lakók számára. Bármikor zárlatot kaphat valami és kigyulladhat. Az 1970-es években az akkori tervezők nem készültek arra, hogy negyven év elteltével megjelenik számos olyan elektronikai berendezés, ami már nem azt a fajta kapacitást igényli, ami a falakban található. „A 30-40 éve épült házakhoz hozzá kell nyúlni, a belső épületgépészeti rekonstrukciót és az elektromos hálózat felújítását azonban európai uniós forrásból, lakossági önerő nélkül kell megvalósítani” – magyarázta

Pomázi Miklós

képviselőjelölt. Az egyik Csongrádi sugárúti tízemeletesben élő férfi arra mutatott rá, hogy hiába újították fel az épületet, mivel a bejáratnál nem megfelelő az eresz, esőzésekkor befolyik a lépcsőházba a víz. Azt is felvetette, hogy érdemes lenne hasznosítani a panelok tetejét, például napkollektorok kihelyezésével. Pomázi Miklós képviselőjelölt hozzátette, ezek tervbe vannak véve, a napkollektorokkal a lépcsőház világításához szükséges áramot meg is tudnák termelni, így csökkenne a lakók közös költsége. A 9-es választókörzetben a kormánypártok és a L.É.T. által támogatott képviselőjelölt folyamatosan járja a területet, utcafórumokat tart és ápolja a kapcsolatot az emberekkel. „Hozzám nyugodtan fordulhatnak az emberek, meghallgatom őket, és együtt vitatjuk meg a környék problémáit. Fiatalon kétszer annyira akar bizonyítani az ember, hogy méltó legyen a bizalomra. A szegedi emberek érdekeit szeretném érvényesíteni a közgyűlésben” – nyilatkozta Pomázi Miklós. A képviselőjelölt úgy értékelte, olyan helyi vezetésre van szükség, amely partnere a kormánynak, mert ezzel az itt élők csak gazdagodhatnak. Ezért változásra, új lendületre, egy új vezetésre van szükség Szegeden. „Október 12-én arról is szavazunk, hogy a bukott, szétesőben lévő MSZP álbaloldali programját vagy pedig egy újfajta szemléletmódú, a szegediekkel és kormánnyal együttműködni képes politikai erő programját valósítjuk-e meg következő 5 évben” – fogalmazott Pomázi Miklós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.