Közélet

Ujhelyi: Akkor is jutna Szegednek az EU-s forrásokból, ha marslakó lenne a kormányfő

Ujhelyi: Akkor is jutna Szegednek az EU-s forrásokból, ha marslakó lenne a kormányfő

2014. szeptember 22., hétfő
Ujhelyi: Akkor is jutna Szegednek az EU-s forrásokból, ha marslakó lenne a kormányfő
ujhelyi_istvan01_gs

Háromszáz milliárd forintnyi uniós forrás hasznosult Szegeden és a régióban az előző EU-s ciklusban, ugyanekkora összeget várnak a következő időszaktól is - mondta Ujhelyi István. Az EP-képviselő kiemelte, a brüsszeli forrás felosztása nem pártszínek alapján történik. A Fidesz szegedi szervezete szerint a kormány felel az EU-s pénzek felhasználásáért.

Ujhelyi István

az MSZP európai parlamenti képviselője szerint

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt szerint csak az ő megválasztása esetén lesz a városnak pénze építkezésekre, infrastrukturális beruházásokra. "Szeged az elmúlt hét esztendőben kizárólag európai uniós forrásokból építkezett. Ezen fejlesztési eurocentek megszerzésében városunk volt a legsikeresebb a hazai nagyvárosok közül, és ez nem a kormánykapcsolatoknak köszönhető, hiszen az elmúlt években is szocialista polgármester volt az élen. Felkészültségnek, rátermettségnek és reálisan kidolgozott fejlesztési stratégiának tudható be" - hangsúlyozta hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Ujhelyi. Mint mondta, a brüsszeli források akkor is járnak a szegedieknek, ha fideszes, ha baloldali kormányzat van, de ha egy marslakó ülne a Kossuth téren legfőbb pozícióban, a büdzséből akkor is részesülünk. Ezen források akkor veszhetnek csupán el, ha nem kellőképpen felkészült az adott település polgármestere - hangsúlyozta. "Szeretném üzenni a Fidesz szegedi szervezetének, hogy nagyotmondásból nem lesznek sem munkahelyek, sem pedig további iskolafelújítások. Mi 300 milliárd forintot hoztunk Szegedre és térségébe az előző uniós ciklusban, természetesen a sikeres egyetemi és vállalkozói pályázatokkal egyetemben. Ugyanezt a nagyságrendet várom a következő hétéves EU-s ciklusban is, és EP-képviselőként azért dolgozom majd, hogy ez az összeg meg is érkezzen" - emelte ki Ujhelyi István.

Szegedi Fidesz: a kormány felel az EU-s pénzek felhasználásáért

A Fidesz-KDNP szegedi frakciója az alább olvasható közleményt juttatta el portálunkhoz:

A szocialisták hazudnak „reggel, éjjel meg este” – ma is…

"Ujhelyi István vádolja hazugsággal a kormánypártokat, miközben Botka Lászlóval közösen szótlanul hallgatta végig Gyurcsány Ferenctől, hogy „hazudtunk reggel, éjjel meg este”. Akkor nem tiltakozott, akkor cseppet sem zavarta a hazugság. De nem zavarja most sem, hiszen az MSZP és országos választmányi elnöke, Botka László Gyurcsány Ferenc pártjával újra összebútorozva indul az önkormányzati választáson Szegeden. A szocialistáktól megszokhattuk, hogy azzal vádolják politikai ellenfeleiket, amit éppen ők maguk követnek el. Hazugsággal vádolnak, miközben egy szavuk sem igaz. A Szegeden is a szétesettség jeleit mutató bukott baloldal képviselői kétségbeesetten igyekeznek megőrizni hatalmukat és befolyásukat – a lényegről, a szegedi emberről azonban megfeledkeznek. Változásra van szükség a városvezetésben, ez Szeged egyetlen esélye. Nem igaz ugyanis, hogy az európai uniós támogatások Budapest megkerülésével maguktól jönnek Brüsszelből egyenesen Szegedre, hiszen azok felhasználásáért a magyar kormány felel. Így a kormánnyal zsigerből, pártpolitikai alapon hadakozó Botkáék nem is fognak arra törekedni, hogy a kabinetet partnerként kezelve a város érdekében minél nagyobb fejlesztési forrást hívjanak le Szeged és térsége számára. A szocialista városvezetés, amely mögött nincs senki és semmi, saját kompromisszumképtelenségéért és sikertelenségéért a kormányt akarja hibáztatni. Kothencz János és a polgári oldal választási programját viszont a kormány miniszterei, államtitkárai személyes szegedi jelenlétükkel hitelesítik. Ha Kothencz János polgármesterjelölt és csapata győz, Szeged újra fejlődési pályára fog állni, hiszen legalább 200 milliárd forintos fejlesztési pénz fog városunkba érkezni, és ezt – szemben a megelőző időszakkal – hatékonyan, a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés szempontjait figyelembe véve fogjuk elkölteni. Választási győzelmünk esetén az MSZP nem fogja tudni tovább feláldozni a város és a szegediek érdekét és jövőjét egyéni és baloldali pártérdekek, vagyis a Fidesz–KDNP-s kormánnyal való örökös harc oltárán" - olvasható a Fidesz-KDNP közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.