Közélet

Megoldás születhet a szegedi kiskertek túlépített ingatlanjainak ügyében

Megoldás születhet a szegedi kiskertek túlépített ingatlanjainak ügyében

2014. szeptember 13., szombat
Megoldás születhet a szegedi kiskertek túlépített ingatlanjainak ügyében

Még idén megoldás születhet a szegedi kiskertekben álló, az előírásoknál nagyobb alapterületű ingatlanok többségének ügyében. Egy a témában rendezett szombati fórumon a Fidesz-KDNP, az MSZP-DK-EGYÜTT-PM, a Jobbik és az LMP képviselője is bejelentette, támogatja, hogy az önkormányzati választások után a szegedi közgyűlés a jelenlegi 3-ról 5 százalékra emelje az érintett területeken a beépíthetőség felső határát - írja az MTI.

Sándor János

, a Családok a Kiskertekért Egyesület elnöke mintegy ötven érdeklődő előtt elmondta, Szeged különböző városrészeiben mintegy 5 ezer ember él kiskertekben épült házban, üdülőben, közülük sokan az elszegényedés, a családi, gazdasági problémák miatt szorultak ki a városból. Az elmúlt évtizedekben sok ingatlan épült - a beépíthetőségre vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyva - az engedélyezettnél nagyobb alapterülettel. Több ház esetében építéshatósági eljárás indult, bizonyos ingatlanoknál már bontási határozat is született - közölte az elnök. A civil szervezet vezetője kifejtette, a beépíthetőség határának felemelése az érintett ingatlanok többségénél megoldást jelenthet, fontos lenne azonban a fennmaradási engedélyt kapó házak esetében az építésügyi bírság elengedése is. A nehéz szociális helyzetben lévő családok képtelenek lesznek kifizetni ugyanis az akár egymillió forintot is meghaladó büntetést. “A városvezetés nem veszi figyelembe, hogy az emberek itt nem nyaralnak, hanem életvitelszerűen laknak, ennyit ér az MSZP liberalizmusa” – fejtette ki

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje egy korábbi, a témához kapcsolódó lakossági fórumon, bővebben

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.