Közélet

Ötven elítélt szerzett szakképesítést két börtönben

Ötven elítélt szerzett szakképesítést két börtönben

2014. augusztus 29., péntek
Ötven elítélt szerzett szakképesítést két börtönben

Ötven elítélt szerzett kertfenntartó, illetve parkgondozó OKJ-s szakképesítést két börtönben, Balassagyarmaton és Baracskán - tájékoztatta az oktatási programot szervező Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola pénteken az MTI-t.

Balassagyarmaton harminckét, Baracskán tizennyolc fogvatartott négyszáz órás elméleti és gyakorlati oktatás után vizsgázott eredményesen és kapott kertfenntartó, illetve parkgondozó bizonyítványt. Az érintettek konfliktuskezelési, életvezetési tudnivalókat, jogi és állampolgári ismereteket is elsajátítottak - írták. Ezzel véget ért a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben, valamint a baracskai székhelyű Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben az Új Széchenyi Terv keretében, uniós támogatással, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával indított átfogó képzési és foglalkoztatási program első szakasza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.