Közélet

Köznevelési államtitkárság: elérhető a késedelmesen teljesítő tankönyvkiadók listája

Köznevelési államtitkárság: elérhető a késedelmesen teljesítő tankönyvkiadók listája

2014. augusztus 7., csütörtök
Köznevelési államtitkárság: elérhető a késedelmesen teljesítő tankönyvkiadók listája

A Könytárellátó Nonprofit Kft. (Kello) saját honlapján elérhetővé tette azoknak a kiadóknak a névsorát, amelyek a határidőig, vagyis július 31-éig nem teljes körűen szállították be a Kello régiós raktáraiba a megrendelt példányszámokat.

A köznevelési államtitkárság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében emlékeztetett: a tavalyi tankönyvellátás problémáit is a késedelmesen teljesítő kiadók okozták. Jelezték: a Kello felkészült az esetleges késedelmekre, így a később szállított tankönyveket külön szervezésben juttatja el az iskolákba. A szerződések értelmében az ezzel járó pluszköltségeket a késve szállító kiadók viselik. A késedelmesen teljesítő kiadók listája az

alábbi linken

érhető el.

Czunyiné Bertalan Judit

közoktatásért felelős államtitkár szerdán Miskolcon azt mondta: minden tankönyv időben, tanévkezdésre eljut valamennyi iskolába.

Arany László Tamás

, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: 12 milliónál is több tankönyv érkezik az elosztó raktárakba, augusztus végéig minden oktatási intézménybe eljuttatják azokat. Szerdától naponta háromszáz iskolába juttatják el a tankönyveket. Czunyiné Bertalan Judit kitért arra is: a tankönyvek vételárának kifizetése természetesen fontos, ám az a szülő, aki időben ezt nem tudja megtenni, az később pótolhatja. Az államtitkár szavai szerint a tankönyvek ára "jelentősen csökkent", átlagosan 11 ezer forintba kerül egy tankönyvcsomag a családoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.