Közélet

Csurig töltötte a partfürdőt Example a SZIN e(l)ső napján + FOTÓK, VIDEÓ

Csurig töltötte a partfürdőt Example a SZIN e(l)ső napján + FOTÓK, VIDEÓ

2014. augusztus 28., csütörtök
Csurig töltötte a partfürdőt Example a SZIN e(l)ső napján + FOTÓK, VIDEÓ
SZIN1-105

A borús, őszies délelőtti időjárás ellenére is rengetegen látogattak ki a SZIN szerdai napjára, ahol a fesztivál idei évadának egyik húzóneve, Example állt a színpadra. Fellépett még a PASO, a Magashegyi Underground és a The Carbonfools is.

Valóságos dagonyára ébredtek szerda reggel a Szegedi Ifjúsági Napok sátrazói, miután hajnal óta ömlött az eső. A körültekintően csomagolók - vagy metal-berkekben jártasabbak - közül sokan bakanccsal is készültek, a többiek pedig kénytelenek voltak flipflop papucsban elcsúszkálni a zuhanyzóig. Bár az esőzés estére abbamaradt, főként csak a fesztiválozók által keményre taposott útvonalak voltak járhatóak, jó volt vigyázni a sötétben is, hogy ne sétáljon az ember bokáig vízbe. Azért a Szigeten tapasztalt iszapbirkózáshoz képest egészen jól megúszta a SZIN. Ugyan a nulladik napon is látogatható volt, hivatalosan szerda délután nyílt meg a SZIN látogatói előtt a Civil Falu, melynek szalagját

Rétvári Bence

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára,

Vajda Árpád

IH-igazgató és

Juhász Tünde

kormánymegbízott

vágta át

. A borongós idő és szemerkélő eső miatt késő délutánig nem nagyon volt tülekedés, a kínálat pedig igen színes: a Motiváció Műhely munkatársai az általuk készített társasjáték segítségével engednek bepillantást nyerni egy hátrányos helyzetű gyermek életútjába (a Mentortársasról részletesen

itt olvashatnak

), a

Móra-múzeum kitelepülésén

Egyiptom ötezer éves játékait próbálhatjuk ki, a Máltai Szeretetszolgálat sátránál pedig az önkéntességről tudhatunk meg érdekességeket. Velük együtt nyolcvan civil szervezet képviselteti magát, különböző játékokkal, érdekességekkel és ismeretterjesztő füzetekkel várva a látogatókat.

Kozmix a házban

Idén először Humbákfalva lankáinak ízes italát is megkóstolhatták a kilátogatók: a Facebookos mémként indult

Tibi atya

olyan nagy karriert futott be, hogy bibliai módon borrá változott, a partfürdőn felállított standjuknál meg is lehetett ízlelni. Bár a hagyományosan tajtrészeg, fiktív karakter a mémáradat tanulsága szerint a minősíthetetlen tablettás bort vedeli, forgalmazói szerint Tibi atya palackjai minőségi bort rejtenek. http://www.youtube.com/watch?v=qTeqvjOhIE4 A SZIN egyik legnagyobb húzóneve, Example fél tíztől lépett a SZIN Nagyszínpadára, ami előtt a fesztivál tekintélyes hányada sorakozott fel. Nem tudni, hogy a brit slágergyáros csábította-e be őket, vagy az egész napi koncertkínálat tette vonzóvá a szerdai napot, mindenesetre elmondható, hogy a partfürdő szinte teljesen megtelt fiatalokkal. Azért a többi fellépőre sem lehetett panasz: a koncertnaptár választásra kényszerített a The Carbonfools és a PASO között, mi pedig az utóbbi mögött döntöttünk, szerencsére Magyarország fehér kalapos ska-nagykövete, Krsa zenekarával az oldalán a szokásos színvonalon szállította a hangulatot. A Magashegyi Underground Árnyékok című nótájának hosszúra nyújtott változatát együtt énekelte a közönség, míg az oroszosan osztrák Russkaja megint beizzította a Psycho Traktort. Éjféltől a Kozmix zenekar idézte fel nekünk a susogós melegítőalsó és a techno aranykorát, aki ismét járt a kilencvenes években, írja majd meg nekünk, hogy milyen volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.