Közélet

Vona: Kovács Béla mandátumot szerzett, amivel ő maga rendelkezik

Vona: Kovács Béla mandátumot szerzett, amivel ő maga rendelkezik

2014. május 26., hétfő
Vona: Kovács Béla mandátumot szerzett, amivel ő maga rendelkezik

Sem szándéka, sem oka nincs a Jobbiknak arra, hogy változtasson európai parlamenti (EP-) választási listáján; Kovács Béla mandátumot szerzett, amivel ő maga rendelkezik - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn reggel.

A pártelnök kijelentette, hogy a Jobbik listájának harmadik helyén álló

Kovács Béla

tudja bizonyítani ártatlanságát, a vele szemben felhozott vád egy választási kampányhisztéria volt. A Magyar Nemzet május 15-én írt arról, hogy

Polt Péter

legfőbb ügyész az Európai Parlament elnökéhez fordult Kovács Béla EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztése érdekében. A lap értesülése szerint a jobbikos képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. Kovács Béla visszautasította a vádakat. Vona Gábor vasárnap este az EP-választást követően arról beszélt: a kampányban példátlan, "aljas támadásoknak" voltak kitéve a Fidesz és az MSZP részéről, de az eredmény azt üzeni, hogy a Jobbik "betonerős", nem lehet megroppantani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.