Közélet

Már bontják az újszegedi Vigadót + FOTÓK

Már bontják az újszegedi Vigadót + FOTÓK

2014. május 13., kedd
Már bontják az újszegedi Vigadót + FOTÓK
2014-05-12 14.30.44

Markolók és dömperek érkeztek az újszegedi ligetbe, melyekkel megkezdték a Vigadó szétszedését. Az épület lebontását követően a területet az Erzsébet liget zöldövezetéhez kapcsolják majd.

Megkezdődött az újszegedi Vigadó bontása, fotósunk - akinek gépével az elzárt területen az egyik munkás segített fotózni, köszönet érte - serény munkavégzést kapott lencsevégre a területen. Az évek óta elhagyatottan álló épület falait munkagépekkel bontották le, a téglák elszállítását is megkezdték. A nagy múltú szórakozóhely vásárlásával kapcsolatos huzavonáról korábban is hírt adtunk: a magántulajdonban lévő ingatlant többször kínálta tulajdonosa megvételre a városnak, ám 50-100 millió forintot kért volna az újszegedi ligetben lévő területért, az üzlet pedig nem jött össze. Tavaly június 27-én a tulajdonos 35 millió forintért eladta egy budapesti székhelyű cégnek, a Profit-Optima Kft.-nek, mely cserét ajánlott az önkormányzatnak. Solymos László MSZP-s alpolgármester

júliusi sajtótájékoztatóján

arról szólt, hogy 35 millió forintért a városnak érdemes megvennie a Vigadót, hiszen ez az összeg jóval a szakemberek által becsült piaci érték alatt van. Akkor a Fidesz-KDNP frakció azonban úgy vélte, hogy nem jó üzlet a városnak a rendkívül rossz állapotban lévő épület megvásárlása, melynek felújítására komoly összegeket kellene fordítani. Az újszegedi Vigadó területének megvásárlásáról végül a

tavaly decemberi közgyűlés

23 igen, 1 nem és 4 tartózkodás felhatalmazásával döntött. Az épület lebontását követően a területet az Erzsébet liget zöldövezetéhez kapcsolják majd. Információink szerint ősszel már biztosan lehet itt babakocsit tolni, focizni, leheveredni egy piknikre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.