Közélet

A Jobbik testvérkedvezményt és további családtámogatásokat adna

A Jobbik testvérkedvezményt és további családtámogatásokat adna

2014. május 4., vasárnap
A Jobbik testvérkedvezményt és további családtámogatásokat adna

A Jobbik testvérkedvezménnyel és a családtámogatások rendszerében bevezetendő negyedik sávval is támogatná a gyermekvállalást - közölte a párt alelnöke vasárnap, anyák napján az MTI-vel.

Novák Előd

úgy fogalmazott: a Jobbik szerint a nőnap helyett az anyák napját kell nagyobb ünneppé tenni, hiszen ez a legszebb női hivatás, ami külön elismerést érdemel az állam részéről is. Hozzátette, hogy az anyák napja nem pusztán családi ünnep, hanem közügy is, közérdek, hogy a nők minél fiatalabb korban és többszörösen is megélhessék az anyaságot. A politikus közlése szerint a magyarság számának folyamatos csökkenése a többi között a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságához vezet, a Jobbik ezért is indítványozza a gyermeknevelés nyugdíjszerző tevékenységként történő elismerését. Kiemelte, hogy testvérkedvezményekkel kell segíteni a második gyermekek megszületését, mert a nagyobb támogatások jelenleg csak a harmadik gyermektől kezdve járnak. Novák Előd kitért arra, hogy a négygyermekes családmodell népszerűsítése érdekében a Jobbik a családtámogatások rendszerében egy negyedik jövedelmi sávot is bevezetne, a családi adókedvezmények teljes körű kihasználhatósága érdekében pedig "új adónemekre is ki kell terjeszteni a lehetőséget". A képviselő szerint a "megélhetési gyermekvállalás" felszámolásához a családi pótlékot csak szociális kártyán volna szabad folyósítani, így szabályozni lehetne annak felhasználási területét. Az alelnök hibásnak tartja a Fidesz-kormány által bevezetett bölcsődei gondozási díjat. Indoklásként közölte: korunkban már a nők nagyobb foglalkoztatottsága eredményezi több gyermek születését, ezért segíteni kell a nőket abban, hogy választhassanak az államilag még el nem ismert főállású anyaság és a munkába való visszatérés között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.