Közélet

A szegedi Jobbik jogsegélyszolgálatot nyújt a kiskerteseknek

A szegedi Jobbik jogsegélyszolgálatot nyújt a kiskerteseknek

2014. április 30., szerda
A szegedi Jobbik jogsegélyszolgálatot nyújt a kiskerteseknek
jobbik

Először az új földtörvényt értékelte második Trianonként a radikálisok helyi szervezete, majd a kiskertesek hajléktalanná válásának a veszélyét vizionálta.

A párt szegedi szervezetének elnöke,

Tóth Péter

arról beszélt, hogy a magyar földet védő moratórium helyébe hiába alkotott a kormány földforgalmi törvényt, ha az több pontjában is a külföldi földvásárlást könnyíti meg. Tóth szerint ilyen például az a meghatározás, hogy külföldiként csak az unión kívüli állampolgárok vannak meghatározva, az ő földvásárlási jogaik korlátozása lehetséges, ahogy olyan cég is hozzájuthat földhöz, melyben egy külföldiként 25 százalékos tulajdonrésze van. "Számunkra ez az intézkedés második Trianonnal ér fel. A május 28-i uniós választás tétje ennek szellemében az, hogy milyen szerepet szánnak Magyarországnak az EU-ban, egy perifériára, leszakadásra ítéltet, vagy egy erősödő nemzetét. Meg kell nézni, hogy az elmúlt 24 évben az ország szuverenitása érdekében mit tettek az unióban, milyen hatékonysággal képviselték érdekeinket" - emelte ki az elnök. Egy helyi problémáról, a kiskerteseket érintő alacsony beépíthetőségről

Papp Mihály

beszélt, aki elmondta, hogy a 70-es években lehetett ezekhez először hozzájutni, ma már 6000 zártkert van, ebből 3000 ingatlanon laknak már életvitel szerűen. "Sajnos az idők során hozzáépítésekkel igyekeztek a tulajdonosok lakhatóvá tenni az épületeket, de hiába növekedtek meg az igények, továbbra is 3 százalékos maradt a beépíthetőség. Közben már bontási végzést hozott az illetékes hatóság, vagy épp milliós bírságokat szabott ki, így sodorva veszélybe sok család életét, akár a hajléktalanságba is hajszolva őket. A problémát meg lehetne oldani, ha 10 százalékra emelnék fel a korlátot" - szögezte le. Tóth Péter hozzáfűzte, hogy ehhez először a parlamenten kell az ide vonatkozó rendeletet megváltoztatni, amire a két helyi országgyűlési képviselő,

Szabó Sándor

(MSZP) és

B. Nagy László

(Fidesz-KDNP) bármikor javaslatot tehet. Kiváltképp a kormánypárti politikus, aki még a kétharmad előnyét is élvezi. Ezért felszólítjuk őket, tegyenek lépéseket az ügyben. A Jobbik szegedi szervezete pedig ingyenes jogsegélyszolgálatot nyújt mindazoknak, akik a zártkertjük miatt bontási felszólítást vagy büntetést kaptak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.