Közélet

Vak kutyus mentésében segédkezett a SZEGEDma + FOTÓK

Vak kutyus mentésében segédkezett a SZEGEDma + FOTÓK

2014. március 19., szerda
Vak kutyus mentésében segédkezett a SZEGEDma + FOTÓK
hobo_a_vak_kutyus01_gs

Egy elszánt állatmentő talált rá Hobóra a Szabadság téren, aki portálunkat hívta segítségül. A vak pincsi keverék kutyust állatorvoshoz vittük, jelenleg pedig a Tappancs-tanyán várja régi gazdiját.

Guti Henrietta

éppen a szegedi Szabadság téren járt, amikor rátalált a kutyusra. Rutinos állatmentő révén azonnal felismerte, hogy nem egy elcsatangolt blökiről van szó. Segítséget kért szerkesztőségünktől, mi pedig rögtön felkerestünk egy állatorvost, hogy ellenőrizzük, van-e benne azonosító chip. A Klapka téri rendelőben

Szabó Ildikó

fogadott minket, aki beigazolta sejtéseinket: a kutyus nincs regisztrálva. Könnyező hályogos szemeire és a fogazatára is vetett egy pillantást. A vizsgálatokból kiderült, Hobó - így neveztük el a pincsi keveréket - valószínűleg a tizedik életévét tapossa, s mivel teljesen vak, látása részleges visszanyerésén csak egy nagyon komoly műtét és szemcseppkúra segíthet. Egyéb érzékszervei, mint a szaglása és a hallása viszont kiválóan működik.

hobo_a_vak_kutyus04_gs

A kutyát végül a Tappancs Állatvédő Alapítvány fogadta be, ahol az első két hétben megpróbálják felkutatni a gazdáját, bízva benne, hogy akad valaki, aki égen földön keresi. Ha nem jelentkeznek érte, akkor gazdisodásig a menhelyen marad. Az alapítvány egyik munkatársa úgy tájékoztatott miket, hogy a vak kutyusok után általában külföldi befogadók érdeklődnek. Ha Öné a pincsikeverék, vagy tudja, hogy honnan szökött el, jelentkezzen az

alapítvány oldalán

feltüntetett elérhetőségen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.