Közélet

Szigetvári összehangolt ellenzéki kampányról, a szegedi Fidesz új Gyurcsány-koalícióról beszél

Szigetvári összehangolt ellenzéki kampányról, a szegedi Fidesz új Gyurcsány-koalícióról beszél

2014. január 19., vasárnap
Szigetvári összehangolt ellenzéki kampányról, a szegedi Fidesz új Gyurcsány-koalícióról beszél
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kormány nem növelte a gazdaság teljesítményét, elszegényítette az embereket, ezért kell leváltani - jelentette ki Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke Szegeden. Gyimesi László Fidesz-elnök szerint a baloldalon semmi sem változott, a Gyurcsány-koalíció ismét veszélyezteti a szegedi családokat is.

Az ellenzéki összefogást a Csongrád megyei jelöltek, így

Szabó Sándor

(MSZP),

Bátyai Edina

(Együtt-PM) és

Komáromi Zoltán

(Együtt-PM) egyaránt üdvözölték.

Szigetvári Viktor

elmondta, kampányfelkészítéseket tartanak ezeken a hétvégéken az aktivisták és kampányszervezők számára, hogy gördülékeny legyen a következő hetek munkája. Az Együtt-PM társelnöke hozzátette: nem lepte meg őket, hogy

Áder János

köztársasági elnök április 6-ra tűzte ki a választásokat. Jelenleg aktivistáikat mozgósítják, közösen fognak szavazóköri delegáltakat állítani, és hangsúlyozta: az összefogás mindegyik jelöltje saját karakterét, pártjának nézeteit is bele fogja vinni a kampányba. Megjegyezte: a pártok programjaiban vannak különbségek, de ezeket szerinte össze lehet egyeztetni. Az MSZP-vel a lényegi vitákat már az ellenzéki együttműködés kiszélesítése előtt tisztázták. Szigetvári úgy látja, a Fidesz bünteti azokat a városokat és településeket – így Szegedet is –, melyeknek ellenzéki polgármestere van. „Arra kell törekednünk, hogy immár a Demokratikus Koalícióval is kiegészült választási szövetségünk legyőzze 2014 tavaszán

Orbán Viktort

és kormányát. Ennek a kormánynak mennie kell, mert nem növeli a gazdaság teljesítményét, elszegényíti az embereket, rossz adórendszert csinál és közben félelemben élnek vidéki magyarok” – szögezte le Szigetvári. Véleménye szerint az ellenzéki politika arról szól, hogyan lehet új országot teremteni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szabó Sándor a sajtótájékoztatón elmondta, a Fidesz a választási rendszer megváltoztatásával és a választókerületek átrendezésével kényszerítette ki az ellenzéki együttműködést. Komáromi Zoltán arról beszélt, hogy a lakosságközeli egészségügyi ellátás az agóniáját éli, azon szakorvosok százai mennek külföldre, akik a hátukon vitték a magyar egészségügyet. Hozzátette: a három párt egészségügyi programját jövő héten egyeztetik, megemlítve a közös pontokat, melyeket képviselni tudnak a kampány során.

Csóti Zsombor

(DK) is üdvözölte az összefogást, és kijelentette, mindenben támogatják Bátyai Edinát a kampány során.

Fidesz: Csongrád megyében is megalakult az új Gyurcsány-koalíció

„Nem a Fidesz-kormány bünteti az ellenzéki vezetésű településeket, hanem

Botka László

bünteti Szegedet 2010 óta” – reagált

Gyimesi László

, a Fidesz szegedi elnöke Szigetvári Viktor kijelentésére. A politikus ügyvezető polgármesternek nevezte az MSZP-s városvezetőt, mint elmondta, a hét munkanapjaiból egyet, maximum kettőt tölt Szegeden Botka, a többit pedig az MSZP pártszervezésével tölti. „A mostani és az előző két ciklusában sem történt értékelhető munkahelyteremtő beruházás Szegeden, a meglévő termelő cégek közül is többen elhagyták már a várost, vagy ezen gondolkoznak. E téren nem is várható előrelépés, amíg ő lesz a polgármester Szegeden. Botka László bünteti a várost, politikai hadszíntérre rángatta Szegedet, és országos pártkarrierjének rendelte alá a város működtetését” – szögezte le Gyimesi. „Újra együtt vannak azok, akik soha nem a családok, hanem mindig a külföldi szolgáltatók és bankok oldalán álltak” – közölteGyimesi László elnöke az ellenzéki összefogás tagjainak sajtótájékoztatója után. Úgy fogalmazott, a szegedi családok egyszer már a bőrükön érezhették, milyen szélsőségesen képes kormányozni a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével. „Az volt a valaha volt legkorruptabb kormányzás, amit tőlük tudunk. Megsokszorozták a családok terheit, miközben hazudtak, s ezt is tőlük tudjuk. Bírósági ítéletek is születnek már, s láthatjuk, bűnszervezetben futószalagon pumpálták ki és lopták el a közpénzeket” – jegyezte meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gyimesi szerint a Gyurcsány-korszak hét főbűnt követett el a Csongrád megyei és szegedi családok ellen: tizenötször emelték a rezsiárakat, a nyugdíjasoktól elvettek egyhavi nyugdíjat, a családoktól egy teljes évnyi gyest, eltörölték a gyerekek után járó adókedvezményt, megduplázták a munkanélküliséget, elvettek az emberektől egyhavi munkabért, valamint bevezették a vizitdíjat. „A Fidesz-KDNP filozófiája teljesen más, mi a magyar embereket támogatjuk, ez pedig a rezsicsökkentésen keresztül valósul meg, nem pedig a nemzetközi nagyvállalatok segítésén” – mutatott rá a Fidesz szegedi elnöke. Az elnök kijelentette: a baloldalon semmi sem változott, ha tehetnék, újra radikális adóemelést hajtanának végre, eltörölnék a gyed extrát és a rezsicsökkentést. „A 2014-es választás tétje a szegediek számára is az, hogy Magyarország tovább tud-e erősödni, vagy visszajön a Gyurcsány-korszak, amely már egyszer tönkretette az itt élő családokat is” – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.