Közélet

Szegedi szalagavatók: bemutatkozik az Erdészeti + FOTÓK

Szegedi szalagavatók: bemutatkozik az Erdészeti + FOTÓK

2014. január 26., vasárnap
Szegedi szalagavatók: bemutatkozik az Erdészeti + FOTÓK
erdeszetiszalagavato_002_mmz

Január utolsó hétvégéjén megtartotta szalagavatóját a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola is a szegedi Megyeházán.

A műsort az iskola vadászkürtösei nyitották meg, majd a vezetőségi tagok köszöntője következett. Ezek után megkezdődött a szalagtűző ünnepség, ahol mindenki megkapta egyedi, erdészetis karszalagját. Ezt követve

Lázár György

koreográfiáit, egy angol illetve egy bécsi keringőt láthattak a jelenlévők. Amíg a két osztály készült az osztálytáncokra, kiváló versenytáncos előadást, valamint egy néptánc bemutatót láthattunk, melyet az iskola végzős tanulói adtak elő. A vadászkürtösök segítségével betekintést nyerhettünk a vadászat rejtelmeibe, hallgathattunk szignálokat vadak elejtéséről és a vadászat minden mozzanatáról. A műsor utolsó számaként osztálytáncokat láthattunk, ahol az egyik osztály bajor sörtáncot adott elő, míg a másik egy úgynevezett „börtöntáncot”. Végül a vacsora mellé a Kosava együttes szolgáltatta a jobbnál jobb muzsikákat.

Molnár Máté Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.