Közélet

Önkéntes szövetkezeti rendszert javasolnak a kisgazdák

Önkéntes szövetkezeti rendszert javasolnak a kisgazdák

2014. január 11., szombat
Önkéntes szövetkezeti rendszert javasolnak a kisgazdák

Önkéntes, tulajdonon alapuló szövetkezeti rendszert javasol a kis- és közepes birtokkal rendelkező gazdák hosszú távú sikeressége érdekében a Fidesszel szövetséges Kisgazda Polgári Egyesület (KPE-KPSZ) készülő választási programjában.

Erről

Turi-Kovács Béla

, a KPE-KPSZ elnöke, a Fidesz frakcióvezető-helyettese beszélt szombaton, a szervezet országos vezetőségi ülésének szünetében újságíróknak. Hangsúlyozta, olyan "vidéki népnemzeti erőt" képviselnek, amely a polgárság jelentős részét is meg kívánja szólítani. A kormányoldali politikus készülő programjukból idézve hangsúlyozta, változtatásokat kezdeményeznek annak érdekében, hogy az agráriumnak legfontosabb európai uniós támogatásokat a jelenleginél hatékonyabban lehessen felhasználni. A kisgazdák kiemelt igényeként említette a kis- és középbirtok megerősítését, amihez elengedhetetlennek tartják egy önkéntes, tulajdonon alapuló mezőgazdasági szövetkezési rendszer kialakítását. A KPE-KPSZ emellett az általános iskolákban és középiskolákban is kötelezővé tenné az agrároktatást, tovább el szeretné érni, hogy a bírósági végrehajtási rendszer újra a bíróságok felügyelete alá kerüljön - fejtette ki a politikus. Turi-Kovács Béla beszélt arról is, hogy a kisgazda politikusokat tömegével keresik fel azon "mutyipártok", amelyek tagság és szervezet nélkül, az új választási törvény biztosította lehetőségeket kijátszva próbálnak akár százmillió forintos állami támogatásokhoz jutni. "A kisgazda szervezetek, képviselők nem eladók" - üzent a kormánypárti politikus, kiemelve: a KPE-KPSZ képviselői továbbra is kizárólag a Fidesszel hajlandók együttműködni, mivel nem látnak semmilyen más olyan politikai erőt, amely szerintük folytathatná az ország kivezetését a válságból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.