Közélet

Lehel utcai robbantás: telefonos bejelentés alapján Ürömön vizsgálódnak a rendőrök

Lehel utcai robbantás: telefonos bejelentés alapján Ürömön vizsgálódnak a rendőrök

2014. január 19., vasárnap
Lehel utcai robbantás: telefonos bejelentés alapján Ürömön vizsgálódnak a rendőrök
Lehel utcai robbantás - Robbantásos bûncselekmény XIII. ker?

Rendőri akció zajlik a Pest megyei Ürömön, egy ingyenesen hívható zöld számra érkezett állampolgári bejelentést ellenőriznek a rendőrök a hétfői Lehel utcai pénzintézeti robbantással összefüggésben - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Kovács Viktória

azt mondta, jelenleg nyomozati cselekményeket hajt végre a rendőrség Ürömön a robbantásos bűncselekmény elkövetőjének kézre kerítése érdekében. Jelentős létszámmal zajlik a tanúkutatás és az adatgyűjtés - tette hozzá. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombaton a honlapján azt közölte: több településen keresik a Lehel utcai robbantó nyomait a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozócsoportjának irányításával. Az ORFK korábbi közlése szerint hétfőn 4 óra 18 perc körül egy XIII. kerületi Lehel utcai pénzintézetnél robbantással elkövetett bűncselekmény történt. Az érintett épületben jelentős anyagi kár keletkezett, a detonáció során többek között két ATM is súlyosan megrongálódott. A bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult, a robbantásban nem sérült meg senki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.