Közélet

Lángra lobbant a rózsaszín gyertya is a Dugonics téren + FOTÓK

Lángra lobbant a rózsaszín gyertya is a Dugonics téren + FOTÓK

2013. december 15., vasárnap
Lángra lobbant a rózsaszín gyertya is a Dugonics téren + FOTÓK
adventi_gyertyagyujtas49_mj

Advent harmadik vasárnapján az utolsó előtti gyertya is lángra gyúlt a Dugonics téri koszorún. A rózsaszín koszorúdíszt Vajda Attila olimpiai bajnok kenus Balogh Barnabás baptista lelkipásztor gyújtotta meg.

A harmadik gyertya is fényeskedik a Dugonics téri koszorún: advent harmadik vasárnapjának, az úgynevezett örömvasárnapnak a liturgikus színe a rózsaszín, így hagyományosan ezzel a gyertyával jelzik a karácsony közeledtét. A Dugonics téri koszorú

első díszét

Botka László

polgármester és

Kiss-Rigó László

megyéspüspök gyújtotta meg, a második gyertya felett pedig

Juhász András

református lelkész és

Szabó Gábor

rektor szított tüzet. Az örömvasárnapi gyertyagyújtás díszvendége

Vajda Attila

olimpiai- és világbajnok kenus, valamint

Balogh Barnabás

baptista lelkipásztor volt. "Év vége nekem nem csak az ünnepek közeledtét jelenti, hanem sportemberként számvetést is teszek ilyenkor az elmúlt időszakra visszatekintve: mi az amin változtatni akarunk, mi az amin változtatni tudunk? Karácsony a szeretetről szól, ez pedig mindenkiben benne van, például ez a szeretet él bennem immár 22 éve a kenuzás iránt is" - hangsúlyozta a sportoló. "Krisztus születése előtt megjövendölték a Megváltó eljövetelét, aki meg is érkezett az emberekhez. Isten szavatartó ember volt az adventben, de ígért még boldogságot, szeretetet is. Kapaszkodjunk bele ebbe a szavatartó Isten ígéretébe" - mondta az egybegyűlteknek Balogh Barnabás. A beszédeket követően a Klúg Péter Iskola Gondolatjel Csoportjának előadását tekinthettük meg, majd a lelkész és a sportoló közösen gyújtotta meg a koszorú rózsaszín gyertyáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.