Közélet

Állatok karácsonya a Szegedi Vadasparkban december 13-án

Állatok karácsonya a Szegedi Vadasparkban december 13-án

2013. december 11., szerda
Állatok karácsonya a Szegedi Vadasparkban december 13-án
20131210_allatokkaracsonya

Pénteken, december 13-án újra felállítják a vadasparkban az Állatok karácsonyfáját, amelyre olyan díszek, alá pedig olyan ajándékok kerülnek, amiket a szabadon élő állatok, többek között őzek, nyulak, madarak csemegeként elfogyaszthatnak.

Aki úgy gondolja, hogy szívesen csatlakozna ehhez a programhoz, e hét péntekén, legkésőbb 10.30-ig vigye el a Szegedi Vadasparkba az általa készített díszeket, ajándékokat, s adja le a pénztárban. Fontos, hogy mindenki ügyeljen arra, hogy fém, műanyag és más, állatokra veszélyes, emészthetetlen anyag ne legyen a csomagban! "Aki szeretné személyesen feltenni az általa hozott ajándékot vagy díszt az Állatok karácsonyfájára, s közben természetesen körülnézne nálunk, például üveg mögött meglesve a Dél-Amerika-házban szépen cseperedő tapír- és hangyászkölyköt vagy a Terrárium-házban éppen vérebédet fogyasztó vámpírdenevéreket, netalán a szabadban szaladgáló, alig egy hónapos kis vikunyát, belépő váltása után megteheti. A közös karácsonyfa díszítés 11 órakor kezdődik az Oktatóközpont mellett, de előtte még az érdeklődők a pontban 10 órakor kezdődő téli fókatréninget is megtekinthetik" - közölte

Veprik Róbert

igazgató. A tavaly indult sikeres együttműködést folytatva e napon újra vendégül látják a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által segített, nevelőszülőknél élő gyermekeket is, akik különleges program részesei lehetnek: 9 és 11 óra között, több csoportra külön válva, többek között zsiráfot és ormányos medvét etethetnek, bátorságpróbán vehetnek részt, ahol kígyóval, békával, óriás rovarokkal barátkozhatnak, illetve előkészítve a kenguruk és teknősök aznapi ételét, személyesen fel is szolgálhatják azt. Sőt, velük személyesen a helyszínen készítenek az Állatok karácsonyfájára ehető díszeket és ajándékokat is az állatkert gondozói.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.