Közélet

Lázár: érdemi segítség Csanádpalotának, hogy adósságállományát átvállalta az állam

Lázár: érdemi segítség Csanádpalotának, hogy adósságállományát átvállalta az állam

2013. november 14., csütörtök
Lázár: érdemi segítség Csanádpalotának, hogy adósságállományát átvállalta az állam
Orbán Viktor; Kovács Sándor; Lázár János

Átvállalta a Csongrád megyei Csanádpalota adósságát is az állam; az erről szóló értesítő dokumentumot Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a térség országgyűlési képviselője adta át a település polgármesterének csütörtökön. Közölte, reméli, hogy ez a könnyítés érdemi segítség lesz a városnak.

Kovács Sándor

, a város független polgármestere az eseményt megelőzően az MTI-nek elmondta: az állam lépése stabilizálta a település költségvetését, idén valószínűleg már nem lesz szükség hitelfelvételre - tette hozzá. A valamivel több mint 3000 lakosú város adósságállománya csaknem 67 millió forint volt. Ebből mintegy 12 millió forint útfejlesztésre felvett hitel, míg a többi folyószámlahitel volt, ami a működési költségek fedezetére ment el. Lázár János az átadás kapcsán hangsúlyozta: a 2014-20-as uniós időszakra készül az ország, amikor 7000 milliárd forint elköltésére lesz lehetőség. "Nekem szívügyem, hogy a szegényebb, az ország keleti határokhoz közel élő polgárok is részesedjenek ezekből a pénzekből"- tette hozzá. Csanádpalota eddig is jól pályázott, az utóbbi években fontos szerepet töltöttek be a magyar-román határ menti kétoldalú pályázatok - közölte. Lázár János elmondta: hétfőn Brüsszelbe utazik és találkozik

Johannes Hahn

regionális politikáért felelős uniós biztossal. A tárgyalás középpontjában a 2014-20 közötti hétezer milliárd forint elköltésének technikáját, módját és intézményrendszerét tekintik át. Az esemény után a politikusok egyeztetést tartottak a település következő uniós ciklusban várható fejlesztési lehetőségeiről, majd Lázár János lakossági fórumot tartott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.