Közélet

Öt nap alatt kétszer is feltörték a szegedi trafikot + FOTÓK

Öt nap alatt kétszer is feltörték a szegedi trafikot + FOTÓK

2013. október 24., csütörtök
Öt nap alatt kétszer is feltörték a szegedi trafikot + FOTÓK
betores_nemzeti_dohanybolt01_gs

A Szabadkai úti Lidl mellett alig egy hete nyitott a dohánybolt. Először szombaton, majd most csütörtök hajnalban is betörték az ablakát, összesen közel 5 millió forintnyi cigit vittek el. A kasszához, italhoz nem nyúltak.

Az ablakostól talán még a számla sem érkezett meg a vasárnapi üvegezést követően, de csütörtök hajnalban a másik üveget is betörték abban a szegedi trafikban, ami a Lidl áruház oldalában nyílt szombaton. A boltvezető elmondása szerint a riasztástól számított negyed óra után már a helyszínen voltak, de a dohányáru 90 százalékát elvitték. Az italokhoz nem nyúltak, még a kasszát sem nyitották ki. A helységben mozgásérzékelős riasztó és belső kamera is működik, kívülről mozgásérzékelős reflektorok vannak felszerelve, ezeket egyébként elfordították, sőt a belső riasztó külső dobozát is megbabrálták a betörők. Elvileg az üzleten dupla, biztonsági üveg van. Megtudtuk azt is, hogy szombaton mintegy másfél milliónyi árut vittek el, most ennek legalább a dupláját. A polcokról lesöpörték a cigit, a dobozokban lévő kartoncsíkokat pedig dobozostul vihették el. A helyszínelés befejeződött, a kamerák felvételein maszkos, kapucnis alakok látszanak, ketten biztosan voltak az elkövetők. "A nyomkövető kutya szagot fogott, és a Cserepes sor irányába követte azt. Sajnos ez egy nagyon kihalt hely, semmi mozgás sincs a szupermarket zárása után errefelé, ráadásul az áruház a parkolóban égő lámpáit is leoltja" - mondta el a helyszínen az üzletvezető. A közeljövővel kapcsolatban arról beszélt, hogy az áru biztosítva volt, de így nem igazán tud beindulni a bolt, ha napokra be kell zárni. Az üveget be fogják rácsozni, és kívülre is tesznek majd térfigyelő kamerát. Ennél többet egyelőre nem tudnak tenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.