Közélet

Az ország jelentős részén várható talaj menti fagy

Az ország jelentős részén várható talaj menti fagy

2013. október 18., péntek
Az ország jelentős részén várható talaj menti fagy

Az ország tizenöt megyéjére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szombatra a várható talaj menti fagy miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a felszín közelében 0 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet, ezért figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megye valamint a főváros területére. Mint írták: szombatra virradó éjjel a kevésbé felhős és szélcsendes tájakon talaj menti fagy alakulhat ki. Emellett helyenként köd képződik, amely szombat délelőtt megszűnik. Az előrejelzés szerint szombaton nagyrészt gyengén felhős, napos idő valószínű, csapadék nem várható. A szél megélénkülhet, északnyugaton néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.