Közélet

Utazási kedvezménnyel segítené a Jobbik a rendszeresen sportoló fiatalokat

Utazási kedvezménnyel segítené a Jobbik a rendszeresen sportoló fiatalokat

2013. szeptember 29., vasárnap
Utazási kedvezménnyel segítené a Jobbik a rendszeresen sportoló fiatalokat

Az utazási kedvezmény kiterjesztésével segítené a rendszeresen sportoló fiatalokat a Jobbik - tájékoztatta a párt vasárnap az MTI-t.

A javaslat célja, hogy a szervezett keretek között sportoló fiatalok is legyenek jogosultak 90 százalékos kedvezményes utazási bérlet váltására a lakóhelyük és a sporttevékenységük helye között - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A rendszeresen sportoló tanulók utazási kedvezményéről az ellenzéki párt határozati javaslatot terjeszt be az Országgyűlés elé. A közleményben rámutatnak: kedvezményes bérletet a jelenlegi szabályok szerint csak a középiskolás és felsőoktatási intézménybe járó fiatalok válthatnak a lakóhelyük és az oktatási intézmény között. A vidéken és kistelepülésen élő fiatalok azonban gyakran nem tudnak azon a településen sportolni, ahol élnek vagy tanulmányaikat folytatják, ezekre az utazásokra pedig nem tudnak bérletet váltani, így a heti többszöri edzés is megterheli a családok kasszáját. A nemzeti köznevelési törvény lehetővé teszi heti két testnevelésóra kiváltását versenyszerű sporttevékenységgel vagy szervezett edzéseken való részvétellel, ami ezekben az esetekben a 90 százalékos kedvezmény nélkül szintén jelentős terhet ró a középiskolásokra - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.