Közélet

Paprikás méz, kolostori ispotály és gardrób tuning a Paprika-feszten

Paprikás méz, kolostori ispotály és gardrób tuning a Paprika-feszten

2013. szeptember 23., hétfő
Paprikás méz, kolostori ispotály és gardrób tuning a Paprika-feszten
PaprikaFesztival_Plakat

Kolostori ispotály, gasztronómiai bemutatók és kóstolók, valamint „gardrób tuning” is várja az érdeklődőket az első Alsóvárosi Paprikafesztiválon október 5-én a szegedi Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban.

Minden a paprikáról szól majd október 5-én Alsóvároson: az első paprikafesztiválon a résztvevők megismerhetik a fűszernövény múltját és jelenét, számtalan felhasználási módját és különleges fajtáit is. Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban megnyitják a kolostori ispotályt, ahol a látogatók is gyógyíthatnak- gyógyteafőzetekkel, paprikás mézzel és kódexmásolással ismerkedhetnek meg. A gasztronómiai bemutatókon nem csak magyar, hanem kínai és spanyol paprikás ételekkel is találkozhatunk, és természetesen a szegedi paprika elmúlt 250 évéről is szó esik majd. A kóstolók után bárki „feltuningolhatja” ruhatárát: különböző paprikás sablonokkal varázsolhatja újjá ruháit és vászoncipőit, majd tárlatvezetéssel egybekötött kolostori sétára indulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.