Közélet

Előzetesben az M5-ösön tömegkarambolt okozó sofőr (FRISSÍTVE!)

Előzetesben az M5-ösön tömegkarambolt okozó sofőr (FRISSÍTVE!)

2013. szeptember 1., vasárnap
Előzetesben az M5-ösön tömegkarambolt okozó sofőr (FRISSÍTVE!)
Tömegbaleset - Elõzetesben az M5-ösön tömegkarambolt okozó

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap délelőtt azt a bolgár kamionsofőrt, akit az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

A nyomozó hatóság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja a bolgár férfit.

Gyugyi Csilla

tájékoztatása szerint a 26 éves gyanúsítottat egyelőre egy hónapra helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, de a döntés nem jogerős, mert a kamionsofőr védője fellebbezett. A kényszerintézkedést a megyei főügyészség indítványa alapján rendelték el, amely szerint a cselekmény tárgyi súlya miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől, jelenléte az eljárásban csak így biztosítható. A sofőrt, aki maga is könnyebben megsérült, vasárnap reggel kiengedték a kórházból, a tárgyalás a járásbíróságon volt. Az előzetes letartóztatását büntetés-végrehajtási intézményben tölti.

Még nem tett vallomást a bolgár kamionsofőr

Még nem tett vallomást az a bolgár kamionsofőr, akit az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak - mondta ügyvédje, Irinkov D. Mihály vasárnap délután az MTI-nek. A kamionsofőr jelenleg sokkos állapotban van, így egyelőre nem képes vallomást tenni - mondta az ügyvéd. Hozzátette: védence még neki sem beszélt arról, hogy mi okozhatta a balesetet. Ezzel együtt a hatóságok is vizsgálják a baleset körülményeit. A bolgár kamionsofőrt vasárnap egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság. A döntés azonban nem emelkedett jogerőre, mert a kamionsofőr védője fellebbezett. Az ügyvéd, Irinkov D. Mihály az MTI-nek azt mondta: két héten belül megszülethet a másodfokú jogerős döntés, s abban bíznak, hogy azzal a bíróság házi őrizetbe helyezi védencét. Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel azt közölte: a nyomozó hatóság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja a 26 éves bolgár férfit. Tájékoztatása szerint a kényszerintézkedést a megyei főügyészség indítványa alapján rendelték el, amely szerint a cselekmény tárgyi súlya miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől, jelenléte az eljárásban csak így biztosítható. A sofőrt, aki maga is könnyebben megsérült, vasárnap reggel kiengedték a kórházból, a tárgyalás a járásbíróságon volt. Az előzetes letartóztatását büntetés-végrehajtási intézményben tölti. Péntek hajnalban egy bolgár kamion rohant bele egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbusz és hat személygépkocsi tört össze, némelyik a felismerhetetlenségig. A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba. Péntek éjjel a román légierő gépével a tömegbaleset sérültjei közül 11 román állampolgárt hazaszállítottak. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) vasárnap az MTI megkeresésére azt közölte: kora délutánig a kórházak nem jeleztek változást a sérültek állapotáról. E szerint valamennyien stabil állapotban vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.