Közélet

Megnövekedett forgalom várható a hétvégén Röszkénél

Megnövekedett forgalom várható a hétvégén Röszkénél

2013. augusztus 2., péntek
Megnövekedett forgalom várható a hétvégén Röszkénél

Megnövekedett forgalomra kell számítani hétvégén a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások miatt - írja a police.hu.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján augusztus első hetéig a kilépő irányú személyforgalom növekszik meg. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az idei évben is felkészült a forgalom kezelésére. Jelentős várakozás kialakulása esetén az autókat Tompa irányába terelik, ezzel is tehermentesítve a röszkei átkelőt. Augusztus első hetében mindkét irányban erős forgalomra számítanak, augusztus második hetétől kezdődően a Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások okozhatnak fennakadást Röszkén. A torlódás elkerülése és a gyorsabb átlépés érdekében célszerű az Ásotthalmi vagy a Tiszaszigeti határátkelőhelyet igénybe venni, amelyek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. A rendőrség a hivatalos honlapján, a police.hu-n, illetve a sajtón keresztül folyamatosan tájékoztatást ad az aktuális várakozási időről, így mindenkinek azt javasolják, hogy útnak indulás előtt tájékozódjanak. A korábbi évekhez hasonlóan felhívják a figyelmet, hogy az utazás előtt ellenőrizzék, rendelkeznek-e érvényes úti okmányokkal, illetve a várható hőség miatt készüljenek kellő mennyiségű folyadékkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.