Közélet

Kligl-szobor készült Kolonics Györgyről

Kligl-szobor készült Kolonics Györgyről

2013. augusztus 1., csütörtök
Kligl-szobor készült Kolonics Györgyről
kolonicsgyorgy_szobor_900

Kligl Sándor szegedi szobrász készítette el Kolonics György, a tragikusan elhunyt kenus egész alakos szobrát, amit pénteken avatnak a Velencei-tavon.

A Velencei-tavi Vizisport Szövetség az öt éve elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus tiszteletére az evezős pályájuk céltornyánál augusztus 2-án, pénteken. Az alkotást

Kligl Sándor

, szegedi szobrászművész készítette el. „Sajnos nem ez az első olyan feladatom, hogy tragikusan elhunyt sportoló emlékére kell készítenem szobrot.

Fehér Miklós

a Benfica nagyszerű magyar játékosáról készítettem portrét, amit Győrben állítottak fel. A szobor

Kolonics Györgyöt

kenuzás közben, egész alakos alkotásként jeleníti meg, amint épp egy lepel száll a derekára, kissé transzcendensé téve a művet, mintha gyászlepel lobogna, a hátán pedig szárnymotívumra lehet asszociálni, az angyallá válás motívuma is lehet” – nyilatkozta portálunknak a művész.

kolonicsgyorgy_szobor

Egy nappal később

Gárdonyi Géza

születésének 150. évfordulója alkalmából, a Gárdonyi-emlékév egyik jelentős eseményeként, az író születésének helyén, Gárdonyban állítják fel a szegedi művész íróról készített egészalakos szobrát. Augusztus 20-án két helyen is avatnak Kligl Sándor által készített

Szent István

szobrot, Jászapátiban és Móron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.