Közélet

Felbőgtek a motorok: szegedikummá nőtte ki magát a kamionos találkozó + FOTÓK

Felbőgtek a motorok: szegedikummá nőtte ki magát a kamionos találkozó + FOTÓK

2013. július 19., péntek
Felbőgtek a motorok: szegedikummá nőtte ki magát a kamionos találkozó + FOTÓK
kamionos_talalkozo_56_gs

Elstartoltak a XXIII. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó gigászi járművei Szegeden. A 120 monstrum az egész várost bejárta, hogy megmutathassa bájait.

A ma 23 éves kamionos találkozó a Szegedi Szabadtéri Játékok után a második legnépszerűbb szegedi program – mondta

Korom István

, a Nemzetközi Kamionos Country Találkozó egyik atyja. A már-már szegedikumnak számító rendezvényt minden évben óriási előkészületek előzik meg, az érdeklődők száma pedig eléri a több ezer főt. Összesen négy országból érkeztek vendégek: Hollandiából, Szerbiából, Romániából és Ausztriából – tudtuk meg

Ágoston Attila

főszervezőtől. A SZEGEDma.hu-nak azt is elárulta, már január óta azon dolgozik, hogy mind a 120 monstrum városi felvonulása biztonságos, a kísérő programok pedig szórakoztatóak legyenek. A főszervező a vasárnapi gyorsulási versenyről elöljáróban annyit megsúgott, hogy körülbelül 40 jármű fog versenyezni a Huszár Mátyás rakparton a Shell Hungary nagy értékű fődíjáért. Szervezőként legnagyobb félelme az volt, hogy a nemrégiben bevezetett e-útdíj miatt a tavalyi évekhez képest kevesebb lesz az érdeklődő.

Solymos László, Szeged város alpolgármestere és Rajkó Júlia, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének tagja kamionos country pólót kapott a szervezőktől, így e kör tiszteletbeli taggá fogadták őket. Mielőtt az országút királyai megkezdték városjáró körútjukat, megemlékeztek elvesztett barátaikról és társaikról. A megnyitót követően a kamionparkolóban beröffentették a gépeket, nyomták a tülköket, majd szép lassan kigördült a konvoj vezére. Színpompás járművek és egyszerűbb teherszállítók vonultak végig a főbb körutakon egészen a Huszár Mátyás rakpartig, majd onnan a Petőfi Sándor sugárúton át a Sziksósi útig, egészen a helyi fürdőig. Bár hosszabb időre megbénították a helyi közlekedést, a szájtátott érdeklődőknek nem lehet okuk panaszra.

Mi jöhet még ezek után?

A kamionos találkozó azonban nem ér véget a pénteki eseményekkel: szombaton és vasárnap továbbra is ők gondoskodnak a vérbeli country hangulatról. A hétvége első napján gyerekprogramok és vetélkedők, versenyek, valamint kamion szépségversenyt rendeznek a sziksóstói strand területén. Mondhatni a férfiaknak külön kedveskednek, a sörivóverseny után vizespólós lányokon legeltethetik szemüket. A szombati nap sem zárulhat buli nélkül, este fellép a RIVER country, a Heaven Street Seven, majd a Nyughatatlan együttes is. Vasárnap délután az országút nagyágyúi birtokukba veszik a szegedi Huszár Mátyás rakpartot, ahol kamionos gyorsulási versenyt tartanak. Az eredményhirdetés előtt, 16 órakor Street Fighter Show-val nyűgözik le a nézelődőket, majd 17 óra után pedig kiderül, melyik kamion nyeri a rakparti versenyt. A XXIII. Nemzetközi Kamionos Country Találkozóról bővebben ITT olvashat, a rendezvény plakátját az alábbi linkre kattintva éri el.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.