Közélet

25 éves jubileum az Eldorádó ajándéküzletekben + FOTÓK

25 éves jubileum az Eldorádó ajándéküzletekben + FOTÓK

2013. július 31., szerda
25 éves jubileum az Eldorádó ajándéküzletekben + FOTÓK
eldorado17_gs

A különleges tárgyak üzletét Jenei Imre álmodta és valósította meg. 1989-ben még nem túl sokan választották úti célul Thaiföldet, Vietnámot, Indonéziát vagy Nepált. Ő kelet kincseit hozta el hozzánk.

„Lépni tudni kell. Mi nem Bécset vagy Isztanbult tűztük ki úti célul. Mi az érdekes anyagokat, trópusi fából, bambuszból, spéci technikával, illetve kézzel készült tárgyakat hoztuk el a szegedieknek” – magyarázza

Jenei Imre

tulajdonos. Első üzletüket a nagyáruházzal szemben a parkolóban, a Toldy utca 4. szám alatt nyitották meg 25 éve. A boltíves pinceüzlet jó környezetnek bizonyult. 1988-89-ben villámgyorsan megkedvelték az üzletet az erre fogékony szegediek és a diákok. A jubileum alkalmából ismét megnyitják az „ős”-Eldorádót, július 31-től újra várják a vásárlókat.

Érdemes folyamatosan figyelni az Eldorádó honlapját, illetve lájkolni Facebook-oldalát, ugyanis egyes akciókat csak ott hirdetnek meg. Ezen felül a 25 éves jubileum alkalmából a törzsvásárlói kártyákat is megújítják.

Jenei Imre tulajdonos lelkesen mesél élményeiről, földrészek közt ugorva, otthon érzi, érezheti magát Indiában vagy Balin ha régi arcokkal fut össze. „Kimondhatatlan érzés látni fejlődni a világot úgy, hogy láttuk az elmúlt évtizedekben is. Az Eldorádó annyiban is különbözik a többi üzlettől, hogy aki tudja, hogy mit akar és az, aki elképzelés nélkül tér be egyaránt könnyen találhat meglepetést, ékszert vagy vicces ajándékot, akár egy tökéletesen kényelmes babzsákot, vagy designer kezei közül kikerült trendi ruhákat Nepálból.” Náluk nem számítanak az évek. Úgy válogatják össze az árut, hogy abban lehet minden korosztálynak valót találni. Ha segítségre van szükség, elég azt mondani, hogy milyen alkalomra lesz, fiúnak, lánynak vagy a nagymamának. „Munkatársaink, akik szintén nagyon kedvelik a tárgyainkat, szívesen tájékoztatnak mindenkit. Aki nagyobb, szebb értékesebb ajándékot szeretne szintén mosolyogva távozhat mert 'megtalálta'” – fogalmazott. Sikerüknek köszönhetően a Kárász utcán, a Szeged Plázában, a Napfény Parkban, Hódmezővásárhelyen, az Andrássy úton, Budapesten a Corvin és a Duna Plázakban is nyitottak üzleteket.

Az „ős”-Eldorádó a Toldi utcában is megújult a város megszépülésével párhuzamosan. Az ismert pinceüzletet eldorádós arcok festették, csinosították, hogy ismét kitárhassa ajtaját egyedi árukínálatával. Elsőként Andi szólal meg kezében egy vásárhelyi kerámiát babusgatva: „Üzleteink folyton változnak az igényeknek megfelelően. Így tudunk különlegesek lenni. Ha éppen nincs az, amit keresnek, beszerezzük rövid időn belül. Nincs lehetetlen!” Egyik üzlet sem ugyanolyan, mint a többi. „Nálunk nem egy kód és az összeg jellemzi a tárgyakat. Ezeknek története van és illata. Sok kézzel készült, festett csodás tárgyunk van, de hi-tech, környezetkímélő ajándékot sem nehéz találni” – fogalmazott. Dia is hozzászól: „Üzleteink bárhol a világban megállnák a helyüket. Sokszor térnek be és mesélik, hogy Portugáliában, Egyiptomban vagy a görög tengerparton ugyanezt látták, csak sokkal drágábban!” Jenei Imre megerősíti, választékuk színvonalas, míg áraik a legjobbak. A vásárlásnál személyesen ügyelnek erre. Lehet 48 ℃ Indiában, vagy szakadhat az eső máshol, a minőségre figyelnek a legjobban. „Így tudunk 25 éve népszerűek lenni és ha továbbra is ezt csináljuk, akkor túl tudunk élni másokat, akik tízezrével rendelnek árut Bangladesben vagy Kambodzsában. Sok üzleti partnerünk, hozzánk hasonlóan, családi vállalkozás” – tudtuk meg. Imádják Szegedet, szeretnek itt lakni, élni, barátkozni. Ahogy fogalmazott, szeretik a hazai népművészetet, és egyre többet tartanak az üzleteikben is ilyen termékekből. Egyre nagyobb az igény is rá. „A vásárlási kedv is megjön, csak kukkantson be hozzánk, nem fog csalódni!” (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.