Közélet

Visszaküldte a júliusra járó állami támogatást a kormánynak Kübekháza

Visszaküldte a júliusra járó állami támogatást a kormánynak Kübekháza

2013. június 29., szombat
Visszaküldte a júliusra járó állami támogatást a kormánynak Kübekháza

Képviselő-testületi döntés alapján visszaküldte a kormánynak a júliusra járó nettó állami finanszírozást, 3480 forintot a kübekházi önkormányzat - közölte Molnár Róbert, a Csongrád megyei község független polgármestere szombaton az MTI-vel.

A politikus úgy fogalmazott: sajnálattal vették tudomásul, hogy Magyarország kis falvai - hiszen Kübekháza esete nem egyedi - ezt érdemlik. Mindig mostoha gyermekei voltak a kistelepülések az államnak, de a feladatalapú finanszírozás köntösébe bújtatva súlyos sarcok érték az önkormányzatokat. Különösen azok a települések kerültek nehéz helyzetbe, melyek nem rendelkeznek iparűzésiadó-bevétellel, a differenciált támogatás és a helyben maradó szja megszüntetése forrásaik drasztikus csökkenésével járt - hangsúlyozta a polgármester.

Molnár Róbert

szégyenteljesnek és a falusi emberekkel szemben súlyosan diszkriminatívnak tartja, hogy az 1600 lelkes községben a júliusi 3480 forintos támogatásból kellene segélyeket fizetni, füvet nyírni, utakat, temetőt karban tartani, a közvilágítást biztosítani és a pályázaton elnyert uniós beruházások önerejét finanszírozni. Az idén 154 millió forintból - tavaly még a duplájából - gazdálkodó önkormányzatnak szerényen számolva is havonta ötmillió forintot kell ezekre a célokra fordítania - tette hozzá. A polgármester elmondta, az összeget postai csekken küldte vissza a kormánynak péntek délelőtt, ennek költségét magánemberként saját zsebből fizette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.