Közélet

Szegedi iskola is nívódíjat kapott

Szegedi iskola is nívódíjat kapott

2013. május 24., péntek
Szegedi iskola is nívódíjat kapott
dr.BarathLajosne

Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat kapott a Szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézménye. A rangos elismerést az öko-tudatos vendéglátó és turizmus szakképzéssel foglalkozó Leonardo projektjével nyerte el az intézmény. A díjat a Tempus Közalapítvány május 23-ai rendezvényén vehette át Baráth Lajosné, az iskola igazgatója.

Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programja keretében megvalósított, kiemelkedő színvonalú oktatási és képzési projektek kaphatnak. Idén 11 intézménynek ítélték oda a nívódíjat. A díjazott Comenius, Leonardo, Grundtvig és Erasmus intézményi együttműködések példaértékű és színvonalas munkájuk eredményeképpen részesülhettek a Tempus Közalapítvány legrangosabb elismerésében. A Leonardo da Vinci programban idén 5 intézmény kapott nívódíjat. A Szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézménye két európai ország szakképző intézményével működött együtt a díjazott projektben. Céljuk a jó gyakorlatok cseréje volt vendéglátás és idegenforgalom területen, öko-tudatosságra és befogadásra fókuszálva. Kiemelt hangsúlyt fektettek az esélyegyenlőség megvalósítására és a szakmai angol nyelv magas szintű elsajátítására. Példaértékű, hogy a projekt szakmai munkacsoportja beépült az iskola szervezeti működésébe tanári öko-csapat és a diákok által alakított öko-munkacsoport formájában. A Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjjal elismert Comenius, Leonardo, Grundtvig és Erasmus projektek bemutatására kiadvány is készült, amely az Egész életen át tartó tanulás program hazai koordinálását végző Tempus Közalapítvány honlapján érhető el. A díjazottakról részletes információ a

következő linken

található!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.