Közélet

Szakemberhiány a vegyiparban

Szakemberhiány a vegyiparban

2013. május 29., szerda
Szakemberhiány a vegyiparban

Komoly problémát jelent a magyarországi vegyiparnak, hogy évekkel ezelőtt kikerült az iskolarendszerű képzések közül a vegyianyag-gyártó képzés, amely a vállalatok szakember-utánpótlásának bázisát jelentené - mondta a Napi Gazdaságnak S. Varga Béla, a BorsodChem hr- és kommunikációs igazgatója.

A megfelelően szakképzett munkaerő utánpótlása azért nehéz a cég számára, mert Borsod-Abaúj-Zemplén megyében átképző tanfolyamról évenként mindössze legfeljebb húsz vegyianyag-gyártó szakmunkás kerül ki, és a helyi középiskolában is csak egyetlen évfolyamon folyik vegyésztechnikus-képzés, noha ez a térség a magyar vegyipar központjaként e szakmunkások többszörösét is képes volna felvenni. A cég ezért arról tárgyal, hogy a jelenleg OKJ-s tanfolyami keretek között megvalósuló vegyianyag-gyártó képzés visszakerüljön az iskolarendszerű képzések közé - olvasható a lap szerdai számában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.