Közélet

Virágosztás, szemétszedés Kecskésen + FOTÓK

Virágosztás, szemétszedés Kecskésen + FOTÓK

2013. április 6., szombat
Virágosztás, szemétszedés Kecskésen + FOTÓK

Harmadik alkalommal szervezett virágosztást a kecskéstelepi Bolgár Díszfaiskola előtt Nógrádi Tibor, a körzet Fidesz-KDNP képviselője. Ez az akció annyiban más, mint a többi hasonló megmozdulás, hogy Nógrádi a „saját” kertészetét preferálja, ahogy fogalmaz, egy önkormányzati képviselőnek feladata, hogy ott költse el a pénzét, ahol él. Így esett a választása a kecskéstelepi Bolgár Tamás kertészetére.

A képviselő minden alkalommal itt vásárolja a virágokat, és minden fásításhoz szükséges növényt is itt szerez be. Most évelőket és rózsatöveket osztottak a környék lakóinak. Ha ezek a virágok kikerülnek a közterületekre, jelentősen megszépítik a környezetet, és hosszú időre élhetőbbé, színesebbé, díszesebbé varázsolják mindennapjainkat, véli a képviselő. Csodálatos látni az emberek örömét egy-egy ilyen akció után, fogalmaz

Nógrádi

. Másrészt ez a kertészet a város egyik legszebb, legjobb minőségű növényállományával rendelkezik, szinte füvészkerti, botanikus kerti élményt nyújt megtekintése. A virágosztás után a képviselő szemétszedést is szervezett a Gera Sándor utca végében található kiserdőben és a környékén. Borzasztó mennyiségű szemét gyűlt össze a Vadaspark lakópark melletti erdőben, a következő két hétben az is sorra kerül, ott is szerveznek önkéntes szemétgyűjtést, jelentette be Nógrádi. Hamarosan Móravárosban is folytatódik a virágosztás, majd a következő napokban Kecskésen meggyfákat terveznek ültetni, miközben gőzerővel folytatódik a labdarúgópálya építése Szentmihályon. Bőséges, természet közeli feladatok várnak a képviselő úrra a közeljövőben választókerületében. Rózsatövek és évelő virágok közül választhattak a környék lakói. Segítségükre volt

Bolgár Tamásné Ágnes

, aki mindenkit személyre szabottan ellátott ötletekkel, jó tanácsokkal. Tavaszi, nyári virágokat kínált, kis smaragd oszlopos tujákat, rózsatöveket, virágzó cserjéket, legalább százfajta különböző növényt. Minden család 3 virágot vihetett, ennyire futotta Nógrádi úr képviselői keretéből. Ágnestől megtudtuk, rengeteg örökzöldet kínálnak, mindenféle kertbe való, kint telelő dísznövényt. Többnyire olyan növényekkel foglalkoznak, amelyeket télen nem kell bevinni. Díszfákban is nagyon otthon vannak, ősz óta pedig gyümölcsfákat, gyümölcsbokrokat is forgalmaznak. Csak díszfából legalább száz fajta közül választhatunk. A tavalyi virágosztás alkalmával mintegy 300 család jelentkezett, Ágnes az idén is nagyjából ennyi érdeklődőre számít. Ez mintegy 900 virágot jelent, a kertészet felkészült, semmilyen meglepetés nem érheti őket, az meg elképzelhetetlen, hogy elfogyjon a virág.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.